The Washington Post îşi vinde sediul istoric, pentru 159 milioane de dolari

Publicaţia The Washington Post a anunţat că va vinde sediul istoric pe care îl deţine în Washington, în apropierea Casei Albe, unei agenţii imobiliare, pentru o sumă de 159 de milioane de dolari.

109 afișări
Imaginea articolului The Washington Post îşi vinde sediul istoric, pentru 159 milioane de dolari

The Washington Post îşi vinde sediul istoric, pentru 159 milioane de dolari (Imagine: www.washingtonpost.com)

Sediul din apropierea Casei Albe este deţinut de Graham Holdings, fostul proprietar al The Washington Post. Imobilul va fi vândut companiei Carr Properties.

Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul lunii martie 2014, potrivit unui anunţ postat pe site-ul cotidianului The Washington Post.

The Washington Post - care a fost cumpărat în acest an de Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al retailerului online Amazon, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari - va continua să îşi desfăşoare activitatea în mai multe spaţii închiriate în această clădire, până când va fi găsit un nou imobil care va deveni sediul central al publicaţiei.

Căutarea unui nou sediu pentru The Washington Post a început înainte ca Jeff Bezos să preia publicaţia.

În acest sediu, jurnaliştii Carl Bernstein şi Bob Woodward au scris celebrele articole despre scandalul Watergate, care au dus la demisia preşedintelui Richard Nixon, la începutul anilor 1970.

Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat, în luna august, că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

The Washington Post este una dintre cele mai influente publicaţii americane de zeci de ani, perioadă în care a avut o influenţă puternică asupra vieţii politice din SUA.

Publicaţia americană The Washington Post, care s-a confruntat în ultimii ani cu o scădere a veniturilor, a anunţat, în luna martie, că va introduce plata pentru o parte a conţinuturilor sale online, la mijlocul acestui an, anumite detalii ale acestui demers nefiind încă finalizate, după cum anunţa la momentul respectiv AFP.

Potrivit sursei citate, în luna februarie, cotidianul a anunţat că tirajul zilnic a scăzut cu 8,6% în 2012, atingând o medie de 471.800 de exemplare, în timp ce tirajul duminical s-a diminuat cu 6,2%, la 687.200 de exemplare.

Veniturile publicaţiei au scăzut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, faţă de 622,5 milioane de dolari în 2011. Încasările din publicitate au scăzut cu 14%, la 228,2 milioane de dolari, faţă de 264,5 milioane în 2011.

The Washington Post Company este o companie de media americană care deţine, printre altele, şi publicaţiile The Herald - Everett, Express, El Tiempo Latino, The Gazette, dar şi Greater Washington Publishing şi Washington Post Writers Group. Compania a deţinut şi revista Newsweek, pe care a vândut-o în 2010, după ani în care aceasta a înregistrat pierderi financiare.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com şi omul care controlează în prezent cel mai mare retailer online din lume, are o avere estimată la 25,2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici