Tiberiu Soare şi Victor Rebengiuc deschid stagiunea Orchestrei Naţionale Radio

Noua stagiune a Orchestrei Naţionale Radio se va deschide pe 11 octombrie, printr-un concert-eveniment, care îi va reuni pe scenă pe dirijorul Tiberiu Soare, pe tânărul violonist belgian Lorenzo Gatto, dar şi pe actorul Victor Rebengiuc.

260 afișări
Imaginea articolului Tiberiu Soare şi Victor Rebengiuc deschid stagiunea Orchestrei Naţionale Radio

Dirijorul Tiberiu Soare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, după participarea la Festivalul Internaţional "George Enescu" (ediţia a XXI-a), Orchestrele şi Corurile Radio vor începe noua stagiune prin câteva evenimente speciale.

Astfel, pe 4 octombrie, de la ora 19.00, publicul este invitat la recitalul extraordinar de la Bucureşti din cadrul turneului naţional "Duelul viorilor" (ediţia a III-a). Violoniştii Liviu Prunaru (concert maestru al uneia dintre cele mai mari orchestre din lume - Royal Concetgebouw Amsterdam) şi Gabriel Croitoru (solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România), două viori de colecţie - Stradivarius şi Guarneri -, pianistul Horia Mihail şi un repertoriu atractiv sunt elementele reunite într-un singur eveniment la Sala Radio.

Totodată, stagiunea 2013-2014 a Orchestrei de Cameră Radio se va deschide pe 9 octombrie, printr-un concert special care le propune melomanilor o inedită întâlnire artistică. Violonistul Liviu Prunaru va juca un dublu "rol" în cadrul evenimentului - atât ca solist, cât şi ca dirijor la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio.

Concertul-eveniment de deschidere a noii stagiuni a Orchestrei Naţionale Radio - 11 octombrie - este un regal artistic ce îi va reuni pe scenă pe Tiberiu Soare - dirijor principal al ansamblului, tânărul violonist belgian Lorenzo Gatto, distins cu numeroase premii la cele mai importante competiţii internaţionale, actorul Victor Rebengiuc, soprana Simonida Luţescu şi mezzosoprana Antonela Bârnat, alături de Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia. Repertoriul serii va cuprinde două compoziţii romantice: "Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră" semnat de compozitorul german Max Bruch şi celebra lucrare a compozitorului norvegian Edvard Grieg: suita "Peer Gynt".

Pe de altă parte, potrivit comunicatului, urmează să se lanseze şi abonamentele noii stagiuni la Sala Radio. Doar două săptămâni va avea publicul la dispoziţie pentru a-şi asigura locurile la concertele cuprinse între octombrie şi decembrie. Astfel, între 2 septembrie şi 15 septembrie, tichetele pot fi cumpărate de la casa de bilete din strada General Berthelot, 60-64.

Programul este: de luni până vineri, între orele 9.00-18.00, în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii, între orele 09:00-20:00; în zilele de concert/spectacol din weekend, între orele 09:00-12:00 şi 15:00-20:00.

Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio. Excepţie fac evenimentele susţinute de Orchestra de Muzică Populară şi manifestările speciale realizate în parteneriat.

Preţurile la abonamente sunt (pentru perioada octombrie - decembrie): abonamente de acces (categoria I - 390 de lei, categoria a II-a - 312 lei, categoria a II-a - 234 lei); abonamente cu valoare redusă - pensionari, elevi, studenţi (categoria I redus 234 de lei, categoria a II-a redus 187 de lei).

Abonamentele de acces cu preţ întreg sunt disponibile şi pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Romane, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos. Cele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici