Toamna la posturile TV generaliste - "Suleyman Magnificul" se bate cu "Vocea României" şi "X Factor"

Principalele două televiziuni generaliste româneşti mizează în această toamnă pe show-urile mari de divertisment, "Vocea României" (Pro TV) şi "X Factor" (Antena 1), care se vor lupta pentru audienţă în fiecare vineri seară cu serialul turcesc "Suleyman Magnificul", difuzat de Kanal D.

2102 afișări
Imaginea articolului Toamna la posturile TV generaliste - "Suleyman Magnificul" se bate cu "Vocea României" şi "X Factor"

Toamna la TV generaliste - "Suleyman Magnificul" se bate cu "Vocea României" şi "X Factor" (Imagine: Shutterstock)

Divertismentul va fi cuvântul de ordine al principalelor trei televiziuni generaliste din România în această toamnă, fie că este vorba despre show-uri muzicale, emisiuni gastronomice, programe de dans, de modă, fie de seriale - în special turceşti - şi filme.

Antena 1 vrea să aducă "mixul perfect de muzică, dans, cooking, comedie şi talent", după cum anunţă într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, în fiecare seară de luni şi marţi, Antena 1 va difuza show-ul "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor", ce îi are ca juraţi Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care marchează în fapt şi transferul acestora de la Pro TV, unde au fost juraţi ai sezoanelor trecute ale "MasterChef".

Antena 1 mizează şi pe dans, prin intermediul emisiunii "Dansează printre vise", care are la bază formatul internaţional "Dancing with the stars" şi care va aduce în ring, în fiecare duminică seară, perechi formate din vedete şi dansatori profesionişti. Juraţii emisiunii vor fi Mihai Petre (fostă vedetă a Pro TV), Cătălina Grama (Jojo) şi Igor Munteanu.

În fiecare vineri, de la ora 20.30, Antena 1 a programat cel de-al patrulea sezon al emisiunii "X Factor", care se va lupta astfel, pe acelaşi tronson orar, cu "Vocea României" de la Pro TV. Show-ul "X Factor", prezentat de Răzvan Simion şi Dani Oţil şi avându-i ca juraţi Delia, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică (ultimii doi fiind foste vedete ale Pro TV), va fi difuzat din 19 septembrie.

Totodată, Antena 1 va difuza din 13 septembrie, sâmbătă seara, un nou sezon al emisiunii "Te cunosc de undeva", prezentată de Alina Puşcaş şi Cosmin Seleşi şi care îi va avea ca juraţi pe Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Aurelian Temişan şi Andrei Aradits.

Seara de joi va fi rezervată copiilor la Antena 1, care, începând din 18 septembrie, va difuza show-ul "Next Star", prezentat de Dan Negru.

Grila de toamnă va fi completată de emisiunea de divertisment "Serviciul Român de Comedie", Toni Grecu şi echipa sa urmând să fie prezenţi în fiecare miercuri seară la Antena 1.

În grila de toamnă a Antena 1 vor reveni şi emisiunile "Neaţa cu Răzvan şi Dani", "Mireasă pentru fiul meu" şi "Un show păcătos". De asemenea, "Acces Direct", cu Simona Gherghe, revine la Antena 1, din 1 septembrie, de luni până vineri, de la 17.00, la concurenţă directă cu "La Măruţă" de la Pro TV.

Pro TV va difuza, începând din 19 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 20.30, "Vocea României", o competiţie a vocilor care îi va avea ca antrenori pe Loredana, Smiley, Marius Moga şi Tudor Chirilă, acesta din urmă fiind nou venit în echipa de vedete a emisiunii.

O altă producţie mare cu care Pro TV vrea să cucerească audienţele începând din 15 septembrie, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20.30, este "Master Chef", care, spre deosebire de sezoanele trecute, are un nou juriu, format din Patrizia Paglieri, Florin Scripcă (FOA) şi Adrian Hădean.

După cinci sezoane cu audienţe record, "Las Fierbinţi", cel mai urmărit serial de comedie al ultimilor zece ani din România, revine cu un nou sezon la Pro TV, din 2 octombrie, în fiecare joi, de la ora 20.30, fiind transmise câte două episoade.

Emisiunea "La Măruţă" revine şi ea din 1 septembrie în grila Pro TV, fiind difuzată de luni până vineri, de la ora 17.00. De asemenea, începând cu această toamnă, programul găzduit de Cătălin Măruţă nu va mai fi filmat la Buftea, ci s-a mutat într-un nou platou, aflat în sediul din Bucureşti al Pro TV.

Pro TV aduce în această toamnă şi o emisiune în premieră, "Extreme Makeover - Home Edition", ce va fi difuzată în fiecare miercuri în prime time, începând cu luna octombrie. Emisiunea va prezenta poveşti ale unor familii care nu şi-ar putea permite să spere la o viaţă mai bună, dar care vor avea surpriza de a-şi vedea casele renovate.

O premieră va fi în această toamnă la Pro TV şi serialul turcesc "Black Rose/ Karagul", difuzat de luni până vineri, de la ora 16.00.

Tot la capitolul "premiere", grila de toamnă a Pro TV va însemna şi încetarea transmiterii serialului "Tânăr şi neliniştit", după 18 ani de difuzare. Serialul se va muta la Acasă TV, o altă televiziune deţinută de grupul CME în România.

În această toamnă la Pro TV continuă şi cea mai urmărită emisiune de ştiri din România, "Ştirile ProTV de la ora 19.00", de luni până duminică, dar şi emisiunea jurnalistică "România, te iubesc", difuzată duminica, de la ora 18.00.

Pentru iubitorii de fotbal, Pro TV va difuza meciurile din Europa League, dar şi meciurile din Cupa României.

Tot din grila de toamnă a televiziunii vor face parte, în fiecare sâmbătă şi duminică seară, filme precum "Avatar", "Escape Plan", "RED 2", "Riddick" şi "Legendele lui Hercule". În plus, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 23.00, Pro TV va difuza serialele internaţionale "The Mentalist" (sezonul 5), "Fringe" (sezonul 5) şi "Homeland" (sezoanele 2 şi 3).

La rândul său, Kanal D mizează în această toamnă pe show-uri mari, dar mai ales pe ultimul sezon al serialului "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii", care va fi difuzat din 4 septembrie, în fiecare joi şi vineri, de la ora 20.00. Kanal D va intra cu această producţie în competiţie directă, vineri seara, cu "Vocea României" şi "X Factor".

Grila de toamnă a Kanal D, anunţată într-un comunicat remis MEDIAFAX, va cuprinde producţii noi, precum programul "KIDSing", care va începe pe 10 septembrie şi va fi difuzat în fiecare miercuri de la ora 20.00. Juriul emisiunii va fi format din Antonia, Gabriel Cotabiţă şi Wilmark, prezentatori fiind actorul Dan Bordeianu şi cântăreaţa Theo Rose.

"Discote-K", un nou proiect de comedie al grilei de toamnă a Kanal D, va începe pe 13 septembrie şi va fi difuzat în fiecare sâmbătă de la 21.30. Show-ul va cuprinde situaţii absurde şi hilare, în care sunt parodiate tipologii ale românului de rând şi tipare ale relaţiilor sociale. Actorii care dau viaţă personajelor din această emisiune sunt Paula Chirilă, Octavian Strunilă, Alexandru Conovaru, Vlad Corbeanu, Alina Rotaru, Ionuţ Niculae, Ionuţ Toader, Sorin Cocis, iar prezentatorul programului este Răzvan Alexe Krem.

Kanal D va difuza în această toamnă şi "Supermodels by Cătălin Botezatu", un reality show de duminică seara, ce combină provocările unui concurs de televiziune cu strălucirea vieţii de supermodel. De asemenea, Mihai Călin va prezenta din toamnă, la Kanal D, "Norocul bate la uşă", un quiz show ce îi va provoca pe români să răspundă la un maraton de întrebări care le poate aduce câştiguri.

De asemenea, din 8 septembrie, de luni până vineri, de la 16.45, Teo Trandafir va pune pe tapet problemele sociale cele mai arzătoare la "Teo Show".

Ilinca Vandici va prezenta show-ul "D-Paparazzi", în fiecare vineri, de la ora 22.00, în timp ce Adelina Pestriţu va apărea în continuare în emisiunea "WOWBiz", alături de Mădălin Ionescu, începând din 1 septembrie, de luni până joi, de la ora 22.15.

Totodată, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20.00, familia disfuncţională din serialul "Trădarea" îşi continuă saga în Turcia anilor '60, Kanal D urmând să continue şi difuzarea emisiunii "O mărit pe soacra mea" (care a început pe 24 august), în fiecare duminică, de la 21.30. În plus, Ernest îşi continuă dezvăluirile în noul sezon "Ochii din umbră", în fiecare duminică, de la ora 22.00.

Emisiunea "Draga mea prietenă" va fi difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10.00, cu noi prezentatori, iar programul "Asta-i România!" revine la Kanal D cu un nou sezon, din 6 septembrie. Astfel, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, Mihai Ghiţă prezintă cu umor "realităţile nefardate" ale României, dar şi pe cele ale diasporei.

Televiziunea Română - care încă nu şi-a făcut publică grila de toamnă în integralitatea sa - va difuza două noi emisiuni: "Starea naţiei", cu Dragoş Pătraru (din 1 septembrie, de luni până joi, de la ora 23.00, la TVR 1) şi "Vorbeşte liber!", cu Sorin Avram (din 1 septembrie, după "Telejurnalul" de seară al TVR 1).

Tot din 1 septembrie, de luni până joi, începând cu ora 22.15, Moise Guran revine la TVR 1 cu un nou sezon al emisiunii "Biziday".

Prima TV, o altă televiziune generalistă de pe piaţa audiovizualului românesc, pregăteşte pentru această toamnă mai multe emisiuni, între care "Cronica Cârcotaşilor", care va fi difuzată din 17 septembrie, într-o nouă formulă după destrămarea vechii echipe, şi "Cusurgiii", cu o echipă formată, printre alţii, din Mihai Găinuşă şi Codruţ Kegheş, care vor realiza propriul lor proiect. Tot pentru această toamnă, Prima TV pregăteşte reality-show-ul "Utopia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici