Tom Petty, Chris Cornell, Roger Moore, printre celebrităţile internaţionale de la care ne-am luat rămas bun în 2017

Muzicienii Chuck Berry, Chris Cornell, Malcolm Young, Johnny Hallyday, Tom Petty, actorii Jerry Lewis, Roger Moore, John Hurt, Danielle Darrieux, Mireille Darc, Jeanne Moreau şi fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, se numără printre celebrităţile internaţionale care au decedat în 2017.

940 afișări
Imaginea articolului Tom Petty, Chris Cornell, Roger Moore, printre celebrităţile internaţionale de la care ne-am luat rămas bun în 2017

Tom Petty, Chris Cornell, Roger Moore, printre celebrităţile internaţionale care au murit în 2017

6 ianuarie - Actorul Om Puri, celebru la Bollywood, dar şi pentru rolurile sale din filme britanice independente, a murit la vârsta de 66 de ani.

12 ianuarie - Scriitorul şi cineastul William Peter Blatty, autorul volumului "The Exorcist", pentru adaptarea cinematografică a căruia a primit premiul Oscar, a murit la vârsta de 89 de ani.

15 ianuarie - starul WWE Jimmy Snuka a murit la vârsta de 73 de ani, din cauza unui cancer la stomac.

19 ianuarie - Starul serialelor "NCIS: Los Angeles" şi "Crossing Jordan" Miguel Ferrer a murit din cauza unui cancer la gât, la vârsta de 61 de ani.

25 ianuarie - Actriţa Mary Tyler Moore, al cărei serial din anii 1970, "The Mary Tyler Moore Show", a deschis noi orizonturi femeilor moderne din televiziune, a murit la vârsta de 80 de ani, din cauza unei pneumonii.

25 ianuarie - Actorul John Hurt, celebru, printre altele, pentru rolul din seria "Harry Potter", a murit la vârsta de 77 de ani.

31 ianuarie - Actorul Frank Pellegrino a murit la vârsta de 72 de ani. A fost star al filmului "Goodfellas" şi l-a interpretat pe şeful FBI Frank Cubitoso în serialul TV "The Sopranos".

31 ianuarie - Muzicianul John Wetton, fost membru al trupelor Mogul Thrash, Family, King Crimson, Roxy Music/Bryan Ferry, Uriah Heep şi Wishbone Ash, a murit la vârsta de 67 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

7 februarie - Actorul american Richard Hatch, cunoscut pentru rolul căpitanului Apollo din seria TV de succes "Battlestar Galactica" (1978-1979), a murit la vârsta de 71 de ani.

12 februarie - Muzicianul Al Jarreau, o legendă a genului R&B, a murit la vârsta de 76 de ani.

25 februarie - Actorul Bill Paxton a murit la vârsta de 61 de ani, din cauza complicaţiilor apărute după o intervenţie chirurgicală. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără cele din filmele "Alien", "Twister", "Titanic", "Apollo 13" şi "True Lies". A câştigat un premiu Emmy pentru rolul jucat în serialul TV "Hatfields and McCoys", alături de Kevin Costner.

6 martie - Robert Osborne, istoric de film şi gazdă TV la postul Turner Classic Movies, de la începuturile acestuia, în 1994, a murit la vârsta de 84 de ani.

18 martie - Legenda rock'n'roll Chuck Berry a murit la vârsta de 90 de ani. Printre marile hituri pe care le-a lansat se numără "Roll Over Beethoven", "Sweet Little Sixteen", J"ohnny B. Goode", "Rock'n'Roll Music", "School Days", "No Particular Place To Go", "Caro", "You Never Can Tell".

20 martie - David Rockefeller, cel mai în vârstă dintre membrii familiei Rockefeller, preşedinte al Chase Banks, a murit la vârsta de 101 ani.

5 aprilie - Paul O'Neill, producător muzical care a înfiinţat trupa de rock americană Trans-Siberian Orchestra, a murit la vârsta de 61 de ani.

6 aprilie - Actorul de comedie Don Rickles, membru onorific al găştii Rat Pack, a murit la vârsta de 90 de ani.

12 aprilie - Actorul de comedie Charlie Murphy, frate al lui Eddie Murphy, a murit la vârsta de 57 de ani, din cauza unei leucemii.

22 aprilie - Actriţa Erin Moran a murit la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer. Era celebră mai ales pentru rolul lui Joanie Cunningham din serialul TV de succes "Happy Days".

4 mai - Actorul francez Victor Lanoux, celebru pentru rolul din serialul "Louis la brocante" (1998 - 2014), a murit la vârsta de 80 de ani, din cauza unui accident cerebral.

4 mai - Ed Sherin, producător executiv şi regizor al serialului "Law & Order", a murit la vârsta de 87 de ani.

14 mai - Actorul Powers Boothe a murit la vârsta de 57 de ani, din cauza unui infarct. Era cunoscut mai ales pentru rolurile din producţiile "Tombstone", "24" şi "Nashville".

14 mai - Brad Grey, fost preşedinte director general al studiourilor Paramount Pictures, a murit la vârsta de 59 de ani, din cauza unui cancer.

18 mai - Chris Cornell, solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, s-a sinucis la vârsta de 52 de ani. Ca solist al trupei Soundgarden, Cornell a contribuit la evoluţia curentului rock grunge. Cornell deţinea în palmares premii Grammy şi numeroase nominalizări la Globurile de Aur.

18 mai - Roger Ailes, o figură a industriei media americane, fost şef al Fox News, a cărui carieră însă s-a încheiat brusc în 2016, din cauza unui scandal sexual, a murit la vârsta de 77 de ani.

23 mai - Actorul britanic Roger Moore, celebru mai ales pentru rolul James Bond (1973-1985), pe care l-a interpretat în şapte filme, a murit la vârsta de 89 de ani.

27 mai - Muzicianul Gregg Allman a murit la vârsta de 69 de ani, din cauza unui cancer hepatic. A fost solist, clăpar şi cofondator al The Allman Brothers Band, trupă cunoscută pentru hituri precum "Ramblin’ Man" şi "Midnight Rider".

9 iunie - Actorul Adam West a murit la vârsta de 88 de ani, din cauza unei leucemii. Deşi a cunoscut celebritatea după ce l-a interpretat pe Batman în serialul de succes din anii 1960, actorul a avut dificultăţi în a-şi găsi slujbe în domeniul cinematografiei. Cea mai recentă contribuţie în acest domeniu a avut-o în seria animată "Family Guy".

16 iunie - Regizorul John Avildsen, recompensat cu premiul Oscar pentru filmul "Rocky" (1976), cu Sylvester Stallone, şi realizatorul celor trei lungmetraje originale "Karate Kid", a murit la vârsta de 81 de ani.

20 iunie - Rapperul Prodigy a murit la vârsta de 42 de ani. Era membru al duoului Mobb Deep, unul dintre numele cele mai importante ale muzicii rap de pe Coasta de Est a Statelor Unite.

22 iunie - Realizatoarea TV Mao Kobayashi a murit la vârsta de 34 de ani din cauza unui cancer. Se număra printre cele mai influente 100 de femei din lume.

27 iunie - Actorul suedez Michael Nyqvist, cunoscut mai ales pentru rolul Mikael Blomkvist din seria "Girl With The Dragon Tattoo", a murit la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer.

1 iulie - Starul Youtube Stevie Ryan s-a sinucis la vârsta de 33 de ani. Ryan, care avea milioane de fani, suferea de mult timp de depresie.

8 iulie - Nelsan Ellis, star al serialului "True Blood", a murit la vârsta de 39 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace.

15 iulie - Actorul Martin Landau a murit la vârsta de 89 de ani. Era celebru pentru rolul său din seria de succes "Mission: Impossible" şi a primit un premiu Oscar pentru rolul din filmul "Ed Wood", de Tim Burton.

20 iulie - Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park, s-a sinucis. Artistul avea 41 de ani. Linkin Park este una dintre cele mai de succes trupe de rock alternativ din toate timpurile, cu hituri precum "Faint", "In the End" şi "Crawling".

21 iulie - Actorul John Heard, cunoscut pentru rolul lui Peter McAllister din filmele "Home Alone", a murit la vârsta de 71 de ani.

27 iulie - actorul, dramaturgul şi regizorul Sam Shepherd a murit din cauza maladiei Lou Gehrig, la vârsta de 73 de ani.

31 iulie - Jeanne Moreau, actriţă franceză care a jucat în 130 de filme, recompensată cu premiul Oscar pentru întreaga carieră, a murit la vârsta de 89 de ani.

3 august - Actorul Robert Hardy, celebru, printre altele, pentru rolul din seria "Harry Potter", a murit la vârsta de 91 de ani.

8 august - Legenda muzicii country Glen Campbell, celebru pentru hituri precum "Gentle on My Mind", "By the Time I Get to Phoenix" şi "Rhinestone Cowboy", a murit la vârsta de 81 de ani.

19 august - actorul de comedie şi activistul Dick Gregory a murit la vârsta de 84 de ani.

20 august - Jerry Lewis a murit la vârsta de 91 de ani. Actor şi regizor, Jerry Lewis, pe numele lui adevărat Joseph Levitch, şi-a început cariera la vârsta de 15 ani. Cunoscut mai ales pentru duetul lui cu Dean Martin, din 1959, intitulat "My Friend Irma", el a jucat ulterior în filmele "Celebru şi bogat" (1960), "Profesorul trăsnit" (1963), "The Disorderly Orderly" (1964), dar şi în filmul lui Martin Scorsese, "Regele Comediei" (1983).

24 august - Actorul american Jay Thomas, celebru pentru rolurile din serialele "Murphy Brown" şi "Cheers", a murit la vârsta de 69 de ani.

28 august - Mireille Darc, simbol al cinematografiei franceze din anii 1970, a murit la vârsta de 79 de ani, în urma unui accident cerebral. A fost partenera de viaţă a lui Alain Delon timp de 12 ani, cei doi jucând împreună în 13 filme.

31 august - Richard Anderson, actor american cunoscut pentru rolurile din serialele TV "The Six Million Dollar Man" şi "The Bionic Woman", a murit la vârsta de 91 de ani.

3 septembrie - Walter Becker, cofondatorul formaţiei Steely Dan, a murit la vârsta de 67 de ani.

8 septembrie - Starul muzicii country Don Williams a murit la vârsta de 78 de ani. În 2010 a fost inclus în Country Music Hall of Fame.

15 septembrie - Actorul Harry Dean Stanton, celebru pentru rolurile din "Twin Peaks" şi "Alien", a murit la vârsta de 91 de ani, după o carieră de peste şase decenii.

18 septembrie - Actorul Chuck Low, cunoscut pentru rolul lui Morrie din filmul de succes "Goodfellas", a murit la vârsta de 89 de ani.

19 septembrie - Jake LaMotta, pugilistul interpretat de Robert De Niro în filmul "Raging Bull", a murit la vârsta de 95 de ani.

27 septembrie - Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit la vârsta de 91 de ani.

30 septembrie - Starul de televiziune Monty Hall a murit la vârsta de 96 de ani.

2 octombrie - Cântăreţul Tom Petty a murit la vârsta de 66 de ani. A vândut peste 80 de milioane de albume la nivel mondial şi a fost inclus, în 2001, în Rock and Roll Hall of Fame.

6 octombrie - Actorul de stand-up comedy Ralphie May a murit la vârsta de 45 de ani.

9 octombrie - Jean Rochefort, unul dintre cei mai populari actori de teatru şi film francezi, a murit la vârsta de 87 de ani. A primit trei premii César, pentru filmele "Que la fête commence" (1976, de Bertrand Tavernier) şi "Le Crabe-Tambour" (1978) şi unul onorific, în 1999.

17 octombrie - Actriţa franceză Danielle Darrieux, unul dintre starurile cinematografiei mondiale, a murit la vârsta de 100 de ani.

24 octombrie - Pionierul rock'n'roll Fats Domino a murit la vârsta de 89 de ani. S-a numărat printre primii muzicieni incluşi în Rock and Roll Hall of Fame. Deopotrivă solist şi pianist, Fats Domino, premiat cu Grammy, a inspirat nenumăraţi artişti rock and roll precum Elvis Presley şi formaţia The Beatles.

7 noiembrie - fostul jucător de baseball Roy Halladay a murit într-un accident de avion, la vârsta de 40 de ani. Jucătorul care a scris istorie pentru echipele Toronto Blue Jays şi Philadelphia Phillies s-a prăbuşit cu un avion sport pe care îl pilota deasupra Golfului Mexic.

9 noiembrie - Actorul american John Benedict Hillerman, celebru pentru rolul Jonathan Quayle Higgins III din show-ul TV "Magnum, P.I." (1980 - 1988), pentru care a primit cinci nominalizări la Globurile de Aur, premiu pe care l-a câştigat în 1981, a murit la vârsta de 84 de ani.

15 noiembrie - Rapperul american Lil Peep Rappeur, cunoscut pentru piese precum "Benz Truck" (2017), "Star Shopping" şi "Awful Things" (2017), a murit din cauza unei supradoze medicamentoase, la vârsta de 21 de ani.

18 noiembrie - Chitaristul australian Malcolm Young, fondator al trupei rock AC/DC, frate al lui George şi Angus Young, a murit la vârsta de 64 de ani, suferind de demenţă.

19 noiembrie - actriţa Della Reese a murit la vârsta de 86 de ani.

21 noiembrie - actorul David Cassidy a murit la vârsta de 67 de ani. Actor, producător, scenarist şi cântăreţ, a cunoscut succesul mai ales cu rolul lui Keith Douglas Partridge din serialul TV "The Partridge Family".

30 noiembrie - Actorul Jim Nabors a murit la vârsta de 87 de ani.

5 decembrie - Scriitorul şi academicianul Jean d'Ormesson, una dintre marile figuri ale literaturii franceze contemporane, a murit în urma unui infarct, la vârsta de 92 de ani. Romancier, eseist şi filozof, Jean d'Ormesson a condus prestigiosul cotidian francez Le Figaro, între 1974 şi 1977.

6 decembrie - Cântăreţul Johnny Hallyday a murit la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar. Johnny Hallyday, al cărui nume real era Jean-Philippe Smet, este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 100 de milioane de albume vândute pe parcursul unei cariere de peste 50 de ani. Specialiştii consideră că Johnny Hallyday este cântăreţul care a introdus stilul rock în Franţa.

11 decembrie - Stilistul german Otto Kern, celebru mai ales în anii 1970, a murit la vârsta de 67 de ani.

13 decembrie - producătoarea TV şi scenarista Vanessa Greene a murit la vârsta de 63 de ani, din cauza unui cancer. A lucrat pentru postul TV CBS, a produs mai multe seriale TV, precum "Wait Till Your Mother Gets Home", "Rape and Marriage: The Rideout Case" şi "Under the Influence", cu Andy Griffith şi Keanu Reeves, şi a scris scenariul unui episod din seria "Star Trek: The Next Generation", în 1990.

13 decembrie - Warrel Dane, membru al formaţiilor de metal Sanctuary şi Nevermore, a murit în urma unui infarct, la 56 de ani.

14 decembrie - Filosoful francez Hubert Damisch, specializat în estetica şi istoria artei, a murit la vârsta de 89 de ani.

14 decembrie - Artistul Bob Givens, celebru pentru animaţiile cu Bugs Bunny, un personaj simbol al francizei Looney Tunes, dar şi pentru munca la personaje precum Daffy Duck, Tom şi Jerry, Popeye şi Alvin şi veveriţele, a murit la vârsta de 99 de ani.

16 decembrie - Cântăreaţa americană de jazz Keely Smith, cunoscută pentru colaborările cu Louis Prima şi Frank Sinatra, a murit la vârsta de 89 de ani.

18 decembrie - Jonghyun, membru al uneia dintre cele mai populare trupe pop din Coreea de Sud, Shinee, s-a sinucis la vârsta de 28 de ani. Jonghyun şi-a câştigat celebritatea cu trupa din care a făcut parte, în 2008, grupul devenind foarte popular şi în Japonia. În 2015 a debutat cu succes ca artist solo.

19 decembrie - Actriţa de origine vietnameză Hiep Thi Le, celebră pentru rolul din "Cer şi pământ/ Heaven and Earth" (1993), de Oliver Stone, unde a jucat alături de Tommy Lee Jones, a murit la vârsta de 46 de ani, din cauza unui cancer la stomac.

21 decembrie - Bruce McCandless, primul astronaut care a zburat în spaţiu fără a fi conectat la naveta spaţială - în 1984 -, a murit la vârsta de 80 de ani.

22 decembrie - Monteurul Gerald B. Greenberg, premiat cu Oscar şi BAFTA pentru "Filiera franceză", a murit la vârsta de 81 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici