TOP Filme ce se lansează în această toamnă: De la spioni americani şi terorism la lumi fantastice - VIDEO

Fantastul Tim Burton lansează Şcoala Domnişoarei Peregrine pentru Copii Ciudaţi. Oliver Stone, regizor serios, a transpuns pe marile ecrane povestea lui Edward Snowden. Ewan Mcgregor, scoţianul, regizează o ecranizare după Philip Roth. Uite care-s filmele ce au premiera în această toamnă în SUA:

3761 afișări
Imaginea articolului TOP Filme ce se lansează în această toamnă: De la spioni americani şi terorism la lumi fantastice - VIDEO

TOP Filme ce se lansează în această toamnă: De la spioni americani şi terorism la lumi fantastice (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children/ Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi

Regia: Tim Burton
Cu: Eva Green, Asa Butterfield, and Samuel L. Jackson

Un adolescent descoperă un portal către trecut şi ajunge într-un internat unde sunt mulţi copii bizari. Îl cheamă Jacob, are 16 ani. Urmăreşte nişte indicii care îl duc pe o insulă misterioasă, unde descoperă ruinele dărăpanate ale Şcolii Domnişoarei Peregrine pentru Copii Ciudaţi, scrie cinemagia.ro. Pe măsură ce Jacob explorează dormitoarele şi holurile abandonate, el descoperă că foştii ei ocupanţi erau mult mai mult decât ciudaţi; aveau puteri incredibile. Şi ar putea fi încă în viaţă.

Data lansării în Statele Unite: 30 septembrie

 

"Snowden": Spionajul american global. Poveste pentru Hollywood

Regia: Oliver Stone

Cu: Joseph Gordon-Levitt

Regizorul Oliver Stone a povestit într-o conferinţă de presă de după premiera filmului "Snowden" din cadrul Festivalului de Film de la Toronto, că a vrut să transpună cinematografic "o relatare despre explorarea unei lumi secrete". "E o poveste despre ceva ce noi nu cunoaştem. Există o lume subterană şi nimeni de la NSA nu a ieşit la rampă, în afară de Snowden. Guvernul ne minte şi ceea ce face e ilegal. Dar o fac în continuare.", a adăugat Oliver Stone la conferinţa de presă. Lungmetrajul îl are ca protagonist pe Joseph Gordon-Levitt. Actorul îl interpretează pe Edward Snowden, un fost agent al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) din Statele Unite, care a făcut o serie de dezvăluiri senzaţionale despre programele de supraveghere şi monitorizare electronică adoptate de Statele Unite şi Marea Britanie.

Data lansării în Statele Unite: 16 septembrie

American Pastoral/ Pastorala Americană

Ewan McGregor, în vârstă de 45 de ani, destăinuie că a aşteptat ani de-a rândul să-şi facă debutul în regia de film şi că a fost deosebit de greu să interpreteze un personaj făurit de scriitorul Philip Roth.

"Aş vrea ca filmul să mă reprezinte. Roth a văzut filmul şi reacţia lui a fost de bun augur. Totuşi, sunt în continure emoţionat", a declarat actorul scoţian.

Totuşi, criticii de film prezenţi la Festivalul de la Toronto n-au fost atât de impresionaţi: Au scris că filmul este "extrem de monoton şi de sugrumat în comparaţie cu romanul lui Roth, care-i expansiv şi visceral."

"Pastorala americană" este o naraţiune de proporţii şi de mare forţă, unul din marile romane ale lui Philip Roth şi ale literaturii americane din secolul XX. De altfel, cartea, apărută în 1997, a câştigat premiul Pulitzer şi a fost inclusă pe lista celor mai importante o sută de române din toate timpurile, realizată în 1998 de revista Time, potrivit polirom.ro. Personajul principal, Seymour Levov, poreclit „Suedezul”, fostă vedetă a echipelor de baseball, baschet şi fotbal american din liceu, este un american înstărit din Newark, care deţine o prosperă afacere de familie şi pare să aibă tot ce şi-ar dori un om. Viaţa lui este însă dată peste cap atunci când izbucnesc amplele mişcări pentru drepturi civile şi manifestaţiile de protest împotriva războiului din Vietnam, ce au dominat America deceniului şapte. Oraşul Newark e răvăşit de revoltele populaţiei de culoare din 1967, iar fiica lui Levov Suedezul se opune activ războiului din Vietnam, devenind membra unei grupări teroriste.

Data lansării în Statele Unite: 28 octombrie

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Regia: David Yates

Cu: Eddie Redmayne

Vestea că se va lansa un sequel pentru filmul "Fantastic Beasts and Where to Find Them", spin-off al francizei Harry Potter, i-a bucurat pe fanii micuţului vrăjitor Harry Potter. Protagonistul va fi actorul Eddie Redmayne. Potrivit BBC, J.K.Rowling va scrie scenariul filmului. Producătorii de la Warner Bros. au anunţat că sequelul "va fi plin de surprize şi va pătrunde mai profund în lumea magicienilor pe timpuri de restrişte". David Yates, care a regizat ultimele patru filme din franciza Harry Potter - va regiza sequelul, după ce a regizat şi primul film "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Rowling a declarat în prealabil că filmele din seria "Fantastic Beasts" - bazate pe cărţile sale - vor forma o trilogie.

Eroul este acum Newt Scamander, autorul cărţii omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts, iar filmul îi prezintă aventurile, căci Newt nu se lasă până nu devine cel mai celebru magizoolog din lume. Călătoriile sale îi vor scoate în cale cele mai fantastice creaturi, unele dintre ele deosebit de periculoase, scrie cinemagia.ro.

Dată lansării în Statele Unite: 18 noiembrie

Elle

Regia: Paul Verhoeven

Cu: Isabelle Huppert

Actriţa Isabelle Huppert, joacă rolul unei femei - manager de top pentru o firmă de jocuri video, care ripostează remarcabil atunci când este agresată la ea acasă.

Data lansării în Statele Unite: 11 noiembrie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici