Traian Băsescu l-a decorat pe tenorul Octavian Naghiu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de decorare a tenorului Octavian Naghiu, pentru contribuţia sa la promovarea României în lume.

163 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu l-a decorat pe tenorul Octavian Naghiu

Octavian Naghiu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"În semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru întreaga sa carieră închinată artei lirice româneşti şi internaţionale, impunându-se ca un exponent de prim rang al şcolii româneşti de canto şi contribuind, pe această cale, la promovarea României în lume, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Meritul Cultural - în grad de Comandor, Categoria B - Muzică, maestrului Octavian Naghiu, tenor", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea fostului ministru al Culturii Gigel-Sorinel Ştirbu.

Născut în 1933, Octavian Naghiu a primit, în 2004, o diplomă de excelenţă de la Opera Naţională din Bucureşti (ONB) şi Ministerul Culturii şi Cultelor, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate a instituţiei în actualul sediu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici