Trei jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador

Trei jurnalişti Mediafax - Ovidiu Vanghele, Andrei Mazurchevici şi Romeo Chiriac - sunt nominalizaţi la cea de-a patra ediţie a concursului de presă de agenţie, organizat de Rador în cadrul Zilei agenţiilor de presă, potrivit site-ului manifestării.

376 afișări
Imaginea articolului Trei jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador

Trei jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafa Foto)

Ovidiu Vanghele a fost nominalizat la categoria "Cea mai bună depeşă de agenţie", pentru materialul "Dinel Staicu a devenit Dinel Nuţu". La aceeaşi categorie au mai primit nominalizări Narcisa Petre şi Eliza Olteanu (Newsin), pentru materialul "Parlamentarii români ameninţă că nu ratifică derogarea prin care Germania menţine 99 de locuri în PE".

Totodată, Andrei Mazurchevici a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun interviu de agenţie", pentru "Mihai Slabu: Viaţa de sportiv m-a făcut să-mi pierd familia". În aceeaşi categorie au fost nominalizaţi şi Luminiţa Bogdan (Newsin), pentru "Interviu cu ambasadorul Franţei (excelenţa sa Henri Paul)", şi Tudor Martalogu (Agerpres), pentru "Interviu cu Sorin Ducaru (şeful Delegaţiei Permanente a României la NATO)".

Romeo Chiriac a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun articol de presă scrisă bazat pe o ştire de agenţie", pentru un articol publicat în ziarul ProSport, "Fotbal sub ape la Ada Kaleh", realizat pe baza unei ştiri Mediafax. Tot pe baza unei ştiri Mediafax a fost scris articolul celuilalt nominalizat în această categorie, Otilia Bălinişteanu, selectată pentru "Deficit de medici", publicat în ziarul Lumina.

Agenţia Newsin este singura nominalizată la categoria "Cea mai bună acoperire a unui eveniment", pentru "Incendiul de la Maternitatea Giuleşti, august 2010".

La categoria "Cel mai bun documentar de agenţie" au fost nominalizate Luminiţa Bogdan şi Luana Păvălucă (Newsin), pentru "Integrarea minorităţilor nu face parte din aquis-ul Schengen" şi Agerpres, pentru "România în date şi fapte".

Claudiu Zamfir (Agerpres) a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun feature de agenţie", pentru "Susţinătorul lui Ahmadinejad singur împotriva tuturor pe Second Avenue". Lui i se alătură Adrian Ilie şi Ştefan Pană (Newsin), pentru "Convenţia câştigată de Boc pe coloana sonoră a lui Blaga".

La categoria "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/ internaţional" au fost nominalizaţi Ruxandra Constantinescu (Agerpres), pentru "Sierra de Atapuerta: capitala evoluţiei omului, muntele magic, a atras toate speciile de hominizi", şi Cornel Ciobanu (Agerpres), pentru "Republica Moldova, noi alegeri".

Totodată, la categoria "Cel mai bun reportaj de radio bazat pe o ştire de agenţie" au fost nominalizaţi Liliana Nicolae (RRA), pentru "Soarta autiştilor adulţi", documentar realizat pe baza unei ştiri Agerpres, şi Simona Şerbănescu (RRA), pentru "Exerciţiu de supravieţuire Călan", documentar realizat tot pe baza unei ştiri Agerpres.

La categoria "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un student de la o facultate de profil" există un singur nominalizat - Ana Maria Durilă (Cuzanet), pentru "Transnistria, locul unde românii nu ştiu ce limbă să vorbească".

Anul acesta nu au fost făcute nominalizări pentru categoria "Cel mai bun reportaj de televiziune bazat pe o ştire de agenţie".

În ceea ce priveşte premiul pentru întreaga activitate, a fost nominalizată Florica Vrânceanu, autoarea cărţii "Un secol de agenţii de presă româneşti".

Distincţiile vor fi acordate în cadrul conferinţei internaţionale Ziua agenţiilor de presă, la gala de premiere care va avea loc joi, de la ora 16.30.

Concursul pentru Jurnalism de Agenţie Rador se află la a patra ediţie şi este o manifestare integrată în conferinţa internaţională Ziua agenţiilor de presă organizată de Rador şi ajunsă la a şasea ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici