Trei oficiali ai Google au fost condamnaţi în Italia

Trei oficiali ai Google au fost condamnaţi, miercuri, de un tribunal din Milano, pentru atingere adusă vieţii private, după difuzarea unei înregistrări video care prezintă acte brutale împotriva unui adolescent handicapat, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

14 afișări
Imaginea articolului Trei oficiali ai Google au fost condamnaţi în Italia

Trei oficiali ai Google au fost condamnaţi în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei lideri au fost condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare, a afirmat Bill Echikson.

"Google va ataca în apel această decizie uluitoare", a adăugat el. "Niciuna dintre cele patru persoane nu avea nimic de-a face cu înregistrarea video. Nu au filmat-o, nu au postat-o online, niciuna dintre ele nu cunoaşte autorii şi cu toate acestea au fost trase la răspundere penală".

Este vorba despre David Drummond, preşedintele consiliului de administraţie al Google Italia în momentul comiterii faptelor, George De Los Reyes, membru al acestui consiliu la momentul comiterii faptelor, care apoi a părăsit compania, şi Peter Fleischer, responsabil cu protecţia vieţii private.

Un al patrulea oficial, Arvind Desikan, responsabil cu proiectul video în cadrul motorului american de căutare, a fost pus în libertate. Toţi patru au fost achitaţi de acuzaţia de defăimare, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Suntem profund preocupaţi de această decizie, ce reprezintă un atac împotriva principiului libertăţii de exprimare (...). Dacă suntem responsabili pentru fiecare autorizaţie de publicare, fiecare fotografie, înregistrare video, fiecare postare online, atunci Internetul aşa cum îl cunoaştem va înceta să mai existe", a adăugat el.

Înregistrarea video incriminată, difuzată în septembrie 2006 şi rămasă aproape două luni pe Google Video, prezenta un adolescent cu sindromul Down care era supus unor acte brutale de către patru elevi, la Torino (nord), şi a provocat un scandal în Italia.

Cei patru elevi au fost exmatriculaţi din instituţia de învăţământ până la sfârşitul anului şcolar 2006-2007.

Înaintea verdictului, Google denunţase acest proces ca fiind un "atac direct împotriva unui Internet liber şi deschis" în timp ce Parchetul susţinuse că oficialii motorului de căutare aveau obligaţia juridică să împiedice difuzarea acestei înregistrări video.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici