Trei săbii antice au fost returnate Ucrainei de către Statele Unite

Americanii au returnat Ucrainei trei săbii antice din secolele 5-6 î.Hr. şi un topor din anii 300 î.Hr.

909 afișări
Imaginea articolului Trei săbii antice au fost returnate Ucrainei de către Statele Unite

Relicvele au fost trimise în teritoriul Krasnodar.

Experţii americani au stabilit că valoroasele descoperiri provin de pe teritoriul Ucrainei moderne.

Transferul acestora a avut loc în cadrul unei ceremonii la Ambasada Ucrainei din Statele Unite, scrie Foreign Policy.

Anii 600-300 î.Hr. din istoria Ucrainei de azi este marcată de migraţia popoarelor indo-europene în regiune, precum tracii, cimerienii şi sciţii, care au jucat un rol important în istoria regiunii.

Tracii au locuit în partea de nord-vest a Mării Negre şi în zona Carpatică. Aceştia au fost influenţaţi de greci şi persani, iar societatea lor era organizată în triburi, fiecare având propriul lor rege.

Cimerienii erau nomazi care s-au stabilit în regiunea nord-pontică în secolul 8 î.Hr. Aceştia au fost cunoscuţi pentru războaiele  cu regatele din Anatolia şi au ajuns să controleze Crimeea şi stepele din jurul Mării Azov.

Sciţii erau un alt trib indo-european care a locuit în regiunea pontică în perioada antica, fiind cunoscuţi pentru priceperea la tragerea cu arcul şi călărie. Societatea scită era organizată în triburi, fiecare având propriul lor conducător.

În timpul acestei perioade, regiunea a devenit un important centru comercial şi cultural, iar oraşele greceşti, cum ar fi Olbia, Chersonesos şi Tyras, au fost înfiinţate de greci care practicau comerţul cu aur, argint, grâu şi alte mărfuri. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici