Tribunalul Bucureşti a deschis procedura falimentului în cazul Editurii Nemira

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea Editurii Nemira şi a decis deschiderea procedurii falimentului, măsura reorganizării judiciare fiind cerută de firmă din cauza căderii pieţei de carte.

45 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti a deschis procedura falimentului în cazul Editurii Nemira

Tribunalul Bucureşti a deschis procedura falimentului în cazul Editurii Nemira (Imagine: Mediafax Foto)

La sfârşitul anului trecut, firma Nemira & Co SRL anunţa că va intra în reorganizare judiciară, după ce a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea firmei, urmând să numească un lichidator judiciar.

"Este o decizie firească, de reorganizare. Prăbuşirea pieţei de carte din acest an ne-a făcut să ne confruntăm cu probleme financiare. Foarte mulţi clienţi de-ai noştri au intrat în insolvenţă şi avem întârzieri la plată enorme", declara, la sfârşitul anului trecut, Angelica Nicolau, directorul executiv al societăţii.

Nicolau spunea atunci că în perioada reorganizării editura va continua să funcţioneze.

Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, Nemira & Co a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 6,5 milioane lei şi cu o pierdere netă de aproape 710.000 lei.

Deţinută integral de Ana Maria Nicolau, fiica lui Valentin Nicolau, fost director al TVR în perioada 2002 - 2005, firma avea la sfârşitul anului 2008 aproximativ 60 de angajaţi.

Înfiinţată în anul 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, iniţial fiind identificată cu literatura science-fiction.

Printre autorii celebri care au fost publicaţi pentru prima dată la Nemira se numără Stephen King, Frank Herbert, Isaac Asimov, dar şi Roger Caillois, Rene Girard etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici