Trofeul Festivalului B-EST a fost acordat filmului "In the Loop" de Armando Iannucci - VIDEO

Trofeul Festivalului B-EST a fost acordat filmului "In the Loop" de Armando Iannucci din Marea Britanie, duminică seară, în cadrul unei gale care a avut loc la cinematograful Scala din Capitală.

22 afișări
Imaginea articolului Trofeul Festivalului B-EST a fost acordat filmului "In the Loop" de Armando Iannucci - VIDEO

Trofeul Festivalului B-EST a fost acordat filmului "In the Loop" de Armando Iannucci

Filmul "In the Loop" abordează cu umor deciziile la nivel înalt din lumea politicii. Premiul, în valoare de 2.000 de dolari, a fost înmânat de către directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, unui reprezentant al regizorului Armando Iannucci.

Distincţia pentru cea mai bună regie a fost acordată lui Adrian Biniez, pentru filmul "Gigante", autorul primind şi premiul pentru scenariu. Premiile pentru regie şi scenariu au fost în valoare de 1.000 de dolari.

Totodată, premiul publicului a revenit peliculei "Portretul luptătorului la tinereţe" de Constantin Popescu. "Portretul luptătorului la tinereţe" a mai fost distins şi cu premiul pentru imagine, acordat lui Liviu Mărghidan.

Premiul pentru imagine a constat în peliculă de la laboratoarele Kodak. La primirea distincţiei, Liviu Mărghidan i-a mulţumit, în glumă, regizorului Francis Ford Coppola, pentru că l-a luat pe directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. să lucreze cu el şi astfel a rămas fără concurenţă în România.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, în valoare de 500 de dolari, a fost acordat filmului "Father's Day" de Froukje Tan (Olanda).

În cadrul galei au fost acordate şi două premii de excelenţă, actorilor Ion Lucian şi Valeria Seciu. Ion Lucian a spus că a ales să nu urce pe scenă pentru a-şi primi distincţia pentru că, în viaţă, niciodată nu i-a plăcut să coboare. "Sunt mirat de premiu, pentru că cinematografia nu m-a drăgălit niciodată, dar nici eu pe ea", a spus Ion Lucian, adăugând că vede distincţia "nu ca o încheiere de carieră, ci ca un imbold pentru viitor".

La rândul său, Valeria Seciu a calificat premiul primit drept un fapt "onorant".

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (B-EST IFF), care s-a desfăşurat în perioada 20-25 aprilie, a fost încheiat, duminică seara, prin proiecţia filmului "Un tip serios/ A Serious Man" de Joel şi Ethan Coen. Cel mai recent film al fraţilor Coen a fost nominalizat la premiile Oscar 2010 la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun scenariu original".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici