Trupul neînsufleţit al lui Jean Constantin, depus la Teatrul Fantasio în aplauzele a sute de oameni

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Jean Constantin a fost depus, joi după-amiază, în foaierul Teatrului "Fantasio" din Constanţa, unde a fost aşteptat de câteva sute de persoane care l-au primit cu aplauze.

73 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Jean Constantin, depus la Teatrul Fantasio în aplauzele a sute de oameni

Trupul neînsufleţit al lui Jean Constantin, depus la Teatrul Fantasio în aplauzele a sute de oameni (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost dus, în jurul orei 13.30, de la casa mortuară a Cimitirului Central Constanţa la Teatrul "Fantasio", cortegiul funerar fiind format din câteva zeci de persoane, între care actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu, dar şi artişti constănţeni.

La Teatrul "Fantasio", actorul a fost primit în aplauze de cele câteva sute de persoane strânse în faţa instituţiei de cultură.

Oamenii au intrat pe rând în foaier, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit, şi şi-au luat rămas bun de la Jean Constantin, care a jucat timp de peste 30 de ani pe scena teatrului constănţean.

Trupul neînsufleţit al actorului va rămâne la Teatrul "Fantasio" până vineri, când, în jurul orei 11.00, va fi dus la Catedrala "Sfinţii Petru şi Pavel" din Constanţa, după care va avea loc înmormântarea la Cimitirul Central.

Actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu au venit, joi, la Constanţa, să-i aducă un ultim omagiu lui Jean Constantin, ei rememorând, la căpătâiul artistului, întâmplările prin care au trecut alături de acesta.

Actorul Jean Constantin a murit, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa. În ultimul an, el fusese internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă în 1957, la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa Actorul a jucat în circa 80 de filme, printre cele mai recente fiind "Poker" şi "Supravieţuitorul", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Din 1999, Jean Constantin este şi cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, unde a şi locuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici