Tudor Caranfil: Sergiu Nicolaescu a fost un om frumos, care o să-mi lipsească

Criticul de film Tudor Caranfil a declarat pentru MEDIAFAX că Sergiu Nicolaescu a fost "un om frumos" care o să-i lipsească enorm, descriindu-l pe regizor drept un pionier şi un profesionist al cinematografiei.

427 afișări
Imaginea articolului Tudor Caranfil: Sergiu Nicolaescu a fost un om frumos, care o să-mi lipsească

Tudor Caranfil (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"A fost un artist emblematic decenii de-a rândul, un profesionist al cinematografiei române, un dinamizator al vieţii cinematografice, un cavaler romantic cum l-am simţit cu toţii în «Orient Express»", a spus criticul de film, care a subliniat şi faptul că Sergiu Nicolaescu a uimit publicul cu experimentele sale, de la "Dacii" - un film de o mare amplitudine, la filmele sale de acţiune şi la comedii. "A fost un supravieţuitor îndârjit. Un personaj pe care l-am admirat", a adăugat criticul.

"Regret enorm că n-a stabilit un record de longevitate", a spus Tudor Caranfil, remarcând că dispariţia regizorului vine "într-un moment de strălucire al cinematografiei române". "Este o înflorire de talente cum a fost izbucnirea lui de la început, dar atunci, el era singur", a adăugat Caranfil.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici