Turcescu: Emisiunile mele au fost scoase de pe Realitatea TV; Cătălin Popa: Mingea este la el

Robert Turcescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că emisiunile sale au fost scoase de pe Realitatea TV, în contextul propunerii vehiculate de a prelua interimar conducerea TVR, însă Cătălin Popa, directorul postului, vorbeşte despre "un răgaz" în care jurnalistul să se decidă asupra carierei sale.

111 afișări
Imaginea articolului Turcescu: Emisiunile mele au fost scoase de pe Realitatea TV; Cătălin Popa: Mingea este la el

Turcescu: Emisiunile mele au fost scoase de pe Realitatea TV; Cătălin Popa: Mingea este la el (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Nişte colegi de-ai mei de la Realitatea TV care au putere de decizie în privinţa spaţiului editorial au hotărât, fără să se gândească prea mult, dintr-un impuls uşor bizar, că Robert Turcescu nu mai poate apărea pe Realitatea TV. Eu încă mai cred că este vorba despre o reacţie uşor pripită, ca să nu o numesc prostească, a acestor personaje din conducerea Realitatea TV şi sper că vor înţelege că, într-un astfel de context, propunerea vehiculată în spaţiul public de a prelua funcţia de director interimar la TVR nu mă transformă într-o persona non grata nici pentru Realitatea TV şi nici pentru alte televiziuni", a spus Robert Turcescu.

El a precizat că decizia scoaterii emisiunilor sale din grila Realitatea TV i-a fost comunicată de Cătălin Popa, director executiv al postului TV.

"Este o decizie a omului care conduce Realitatea TV, Cătălin Popa. Discuţia a avut loc în urmă cu două zile. Este motivul pentru care emisiunea «România vorbeşte», care trebuia difuzată pe Realitatea TV şi pe Realitatea FM, a fost transmisă doar pe Realitatea FM. De asemenea, emisiunea «100%», care se difuza sâmbătă, de la ora 22.00, pe Realitatea TV, a fost scoasă", a explicat Robert Turcescu.

Jurnalistul a mai spus că speră că persoanele din conducerea Realitatea TV "vor realiza că au luat o decizie pripită şi îşi vor cere scuze pentru acest comportament".

"O astfel de decizie mă mâhneşte, simt o imensă doză de tristeţe să constat că oameni cu care am lucrat au reacţii de acest gen. Dintr-un soi de impuls nervos, reacţionează imoral şi fără discernământ. Nu există nicio stare de incompatibilitate între calitatea mea de jurnalist şi realizator la Realitatea TV şi această funcţie de director interimar la TVR vehiculată în spaţiul public. Lucrez cu Realitatea TV de şapte ani de zile, iar faptul că nişte şefi vremelnici ai acestei televiziuni se comportă în felul acesta este o atitudine care mă mâhneşte şi îmi lasă un gust amar în legătură cu calitatea lor umană. Eu sper că a fost vorba despre un accident şi de o decizie pripită şi că vor reveni asupra unei asemenea decizii", a mai afirmat Robert Turcescu.

Jurnalistul a mai spus că nu i s-a comunicat nimic în legătură cu atribuţiile sale la postul de radio Realitatea FM, unde este director general.

Robert Turcescu a mai spus că nu a vorbit până în acest moment în mod oficial despre preluarea conducerii TVR. "Am fost doar într-o vizită de cinci minute la cabinetul Ralucăi Turcan pentru a obţine nişte documente legate de legea de funcţionare a TVR, în contextul în care s-a vehiculat ideea aceasta a unui interimat la TVR şi am vrut să ştiu ce presupune un asemenea interimat", a explicat Robert Turcescu.

De cealaltă parte, Cătălin Popa, directorul executiv al Realitatea TV, a declarat pentru MEDIAFAX că emisiunile lui Robert Turcescu nu au fost scoase din grila postului TV.

"Emisiunea «100%» nu mai este difuzată sâmbăta pentru că noi i-am propus lui Robert să o facă live, însă el a spus că este greu să găsească personalităţi care să dorească să apară live sâmbătă seara. Am fost de acord ca emisiunea «100%» să fie înregistrată şi difuzată atunci când Robert va reuşi să aibă o ediţie cu o personalitate, precum guvernatorul BNR sau un ministru. Dacă nu este un invitat de categoria aceasta, nu o vom difuza. Avem suficient conţinut să acoperim acel spaţiu cu redacţia de ştiri", a spus Cătălin Popa, precizând că postul Realitatea TV difuzează într-o foarte mică măsură emisiuni înregistrate.

În ceea ce priveşte "România vorbeşte", Cătălin Popa spune că a existat de la început o înţelegere între Realitatea TV şi Robert Turcescu, astfel încât emisiunea să nu fie difuzată în momentul în care sunt evenimente în derulare importante. "În această săptămână au fost evenimente în derulare importante, precum mitingul. Sunt evenimente în derulare pe care nu le putem trece în tăcere. Ne adaptăm foarte rapid şi suntem foarte flexibili la evenimente. El este nemulţumit că nu apare pe post, pentru că el îşi doreşte să apară tot timpul", a explicat Popa.

Cătălin Popa mai spune că l-a rugat pe Robert Turcescu să se folosească de "acest răgaz" pentru a se decide ce va face în continuare. "Cred că săptămâna viitoare se va decide exact asupra carierei lui. Acum mingea este la el. Noi vrem să lucrăm în continuare cu el. Nu există niciun fel de decizie oficială a noastră de a-l scoate de pe post", a mai spus Popa.

Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că jurnalistul Robert Turcescu ar putea să preia interimar conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), înlocuindu-l pe actualul director general Alexandru Sassu, până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie la TVR.

"S-a decis numirea unui director interimar la TVR. Astăzi (marţi, n.r.) a avut loc o discuţie pe tema aceasta. Persoana propusă a fost domnul Turcescu", a spus Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor şi iniţiatoare a unui proiect de modificare a Legii de funcţionare a TVR şi SRR.

Potrivit Ralucăi Turcan, prin hotărâre a Parlamentului se va stabili un mandat pe o perioadă definită pentru directorul interimar al TVR, până la numirea noului Consiliu de Adrministraţie al Televiziunii Publice.

Contactat, miercuri, de MEDIAFAX, jurnalistul Robert Turcescu a spus că "deocamdată nu este nimic oficial". "Probabil că în următoarele zile vor avea loc discuţii pe această temă". "Confirm că sunt dispus să iau în serios o astfel de propunere", a mai spus Turcescu.

Pe 1 aprilie, Robert Turcescu declara, pentru MEDIAFAX, că, dacă i se va propune şefia SRTv, se va gândi "foarte serios" şi că decizia lui va fi influenţată de componenţa noului CA. "În momentul în care mi se va face, dacă mi se va face, este o propunere la care mă voi gândi foarte serios. Este genul de propunere la care mă voi gândi foarte serios. Această funcţie de preşedinte - director general este o funcţie care presupune colaborarea cu membri unui consiliu de administraţie şi conducerea unui consiliu de administraţie (...) Eu sunt un om care a lucrat întotdeauna în echipă şi un punct important îl constituie şi componenţa acestui consiliu de administraţie cu care ar urma să lucrez", a explicat Robert Turcescu.

În prezent, Robert Turcescu este director general al postului de radio Realitatea FM, din trustul Realitatea - Caţavencu, funcţie pe care o deţine din octombrie 2008. Robert Turcescu are 17 ani de experienţă în presă, de-a lungul vremii lucrând ca reporter, redactor, realizator sau comentator atât în radio şi televiziune, cât şi în presa scrisă centrală (Curierul Naţional, Ziua, Evenimentul zilei, Dilema, Cotidianul).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici