TVR nu va participa la licitaţia organizată de LPF pentru meciurile din Liga I

Reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că SRTv a vrut să preia o parte dintre meciurile din Liga I, dar membrii Consiliului de Administraţie al TVR au decis ca instituţia să nu participe la licitaţie, "condiţiile financiare şi constrângerile din caietul de sarcini fiind prohibitive".

37 afișări
Imaginea articolului TVR nu va participa la licitaţia organizată de LPF pentru meciurile din Liga I

TVR nu va participa la licitaţia organizată de LPF pentru meciurile din Liga I (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"TVR nu a respins din start ideea de a prelua şi difuza meciuri din Liga I, drept urmare, a cumpărat caietul de sarcini pentru a participa la licitaţie. TVR a vrut să preia o parte dintre meciuri, dar membrii Consiliului de Administraţie al TVR au decis ca TVR să nu participe la licitaţie, condiţiile financiare şi constrângerile din caietul de sarcini fiind prohibitive. În cazul în care condiţiile financiare s-ar schimba semnificativ, am putea lua în calcul o reconsiderare a poziţiei", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Televiziunii Publice.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, nu a putut fi contactat.

Ada Meseşan a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să demisioneze din Consiliul de Administraţie al TVR, din cauză că CA a respins joi posibilitatea ca Televiziunea Română să participe la licitaţia organizată de LPF pentru a cumpăra un pachet cu drepturi de televizare a meciurilor din Liga I.

"TVR a respins astăzi (joi, n.r.) în şedinţa de CA dreptul de a participa la licitaţia pentru a cumpăra pachetul privind Liga naţională de fotbal şi consider că acest gest duce la «înmormântarea» TVR, deoarece pachetul este pentru trei ani. Am anunţat că intenţionez să-mi dau demisia din CA, pentru nu doresc să girez afectarea gravă a Televiziunii Naţionale ca actor media pe piaţă. O instituţie de media se susţine ca audienţă şi ca impact pe public foarte mult din sport şi prin excelenţă prin fotbal, alături de jurnalele de ştiri şi producţiile personale ale instituţiei", a declarat pentru MEDIAFAX Ada Meseşan, membru titular în CA.

TVR a achiziţionat deja caietul de sarcini al licitaţiei pentru vânzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I. Caietul a mai fost cumpărat şi de societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA.

De altfel, societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA, SC Romtelecom SA şi Societatea Română de Televiziune, care au achiziţionat caietul de sarcini al licitaţiei pentru vânzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I, au fost acceptate de LPF, potrivit unui anunţ postat în 2 martie pe site-ul oficial al Ligii.

Licitaţia publică cu strigare pentru cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 va avea loc pe 4 aprilie, la ora 12.00, la sediul LPF.

Preţul caietului de licitaţie a fost de 30.000 de euro fără TVA şi putea fi cumpărat în perioada 3 - 10 martie. Taxa de înscriere la licitaţie a fost de 5.000 euro plus TVA. Scrisorile de garanţie bancară aferente licitaţiei sunt prevăzute în Caietul de Licitaţie.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, este de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, la sfârşitul lunii martie 2008, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici