Twitter îşi avertizează unii clienţi cu privire la "atacuri informatice" din partea unor guverne

Twitter şi-a avertizat unii utilizatori asupra faptului că este posibil ca "hackeri controlaţi de stat" să le vizeze conturile pe această platformă, relatează AFP în pagina electronică.

136 afișări
Imaginea articolului Twitter îşi avertizează unii clienţi cu privire la "atacuri informatice" din partea unor guverne

Twitter îşi avertizează unii clienţi cu privire la "atacuri informatice" din partea unor guverne

Era neclar câţi utilizatori au primit aceste avertismente - primele de acest fel -, pe care Twitter le-a trimis în weekend.

Coldhak, o organizaţie nonprofit cu sediul în Canada, a postat o copie a avertismentului pe care l-a primit de la Twitter.

"Ca măsură de precauţie, vă avertizăm că al dumneavoastră cont de Twitter face parte dintr-un mic grup de conturi care ar fi putut să fie vizat de actori controlaţi de stat", se arată în mesaj.

"Noi credem că aceşti actori (eventual asociaţi unui guvern) ar fi încercat să obţină informaţii precum adrese de e-mail, adrese IP şi/sau numere de telefon", se mai arată în mesaj.

Pentru moment "nu există nicio dovadă că ar fi obţinut informaţiile contului dumneavoastă, însă investigăm în mod activ problema", afirmă Twitter în mesaj.

Twitter adaugă că nu dispune de alte informaţii pe care să le furnizeze "în acest moment".

Primul dintre aceste avertismente a fost emis vineri.

Stribika, un inginer programator care are un cont Twitter, a postat de asemenea o copie a mesajului, dar şi un răspuns.

"Dragi #ActoriControlaţiDeStat (#StateSponsoredActors), vă pierdeţi timpul cu mine. Nu doar că nu sunt o persoană importantă, dar nu veţi putea să-mi obţineţi IP-ul sau numerele de telefon în acest mod", a scris el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici