Twitter va elimina materialele publicitare provenite de la organizaţiile media RT şi Sputnik

Compania care administrează reţeaua de socializare Twitter a anunţat că va elimina conţinutul publicitar distribuit de conturile canalului de televiziune Russia Today (RT) şi ale agenţiei de presă Sputnik, în contextul ingerinţelor ruse în campania electorală din SUA, informează agenţia Tass.

400 afișări
Imaginea articolului Twitter va elimina materialele publicitare provenite de la organizaţiile media RT şi Sputnik

Twitter va elimina materialele publicitare provenite de la organizaţiile media RT şi Sputnik

"Twitter a luat decizia de a elimina publicitatea de la toate conturile Russia Today (RT) şi Sputnik, începând imediat", se arată într-un comunicat al companiei care administrează reţeaua de socializare.

Compania explică faptul că decizia a fost luată "pe baza evaluării retrospective despre alegerile americane din 2016 şi a concluziilor serviciile de informaţii americane" că "atât Russia Today cât şi Sputnik au încercat să se amestece în alegeri în favoarea Guvernului rus".

RT şi Sputnik pot rămâne "utilizatori pe platforma" Twitter, în conformitate cu regulile reţelei sociale, a precizat compania Twitter.

Ministerul de Externe de la Moscova a reacţionat prompt, catalogând această măsură drept "un gest agresiv", adăugând că este "rezultatul presiunii unei părţi a establishementului american şi a serviciilor de informaţii".

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a declarat că măsura este "un atac american fără precedent împotriva presei" şi a indicat că Moscova va lua măsuri de retorsiune în acest caz.

În luna septembrie Twitter a prezentat investigatorilor din Congresul SUA date privind reclame ale Russia Today, grup media suspectat că ar fi dezinformat în timpul campaniei electorale din anul 2016.

Twitter a comunicat că Russia Today a cheltuit cel puţin 274.000 de dolari pentru 1.823 de mesaje publicitare sau promoţionale care "în mod categoric ori potenţial au vizat piaţa americană".

În luna ianuarie, într-un raport al serviciilor de informaţii americane, RT era catalogată drept "principala organizaţie de propagandă internaţională a Kremlinului".

Organizaţia RT, anterior cunoscută drept Russia Today, a negat vehement acuzaţiile privind folosirea de reclame pe Twitter cu scopul influenţării alegerilor din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici