Ultimul film regizat de Orson Welles, care a rămas neterminat, va fi finalizat şi lansat de Netflix

Liderii companie americane care se ocupă cu distribuirea şi producţia de filme, Netflix, vor finanţa finalizarea şi restaurarea ultimului film regizat de Orson Welles, „The Other Side Of The Wind”, care a rămas neterminat vreme de mai multe decenii, potrivit contactmusic.com.

295 afișări
Imaginea articolului Ultimul film regizat de Orson Welles, care a rămas neterminat, va fi finalizat şi lansat de Netflix

Ultimul film regizat de Orson Welles, care a rămas neterminat, va fi finalizat şi lansat de Netflix

Directorii executivi ai Netflix au achiziţionat drepturile globale pentru filmul „The Other Side Of The Wind”, pe care Welles l-a început în 1970 dar nu a reuşit să îl termine înainte de moartea sa, survenită 15 ani mai târziu, în 1985.

Orson Welles nu a mai apucat să termine acest lungmetraj, o satiră hollywoodiană. Pelicula prezintă povestea unui regizor care încearcă să finalizeze o capodoperă cinematografică în timp ce se luptă cu sistemul de la Hollywood. Filmul "The Other Side of the Wind" îi are în distribuţie pe actorii John Huston, Susan Strasberg, Lilli Palmer, Dennis Hopper şi Peter Bogdanovich.

Drepturile de comercializare a peliculei au fost aprig disputate într-o veritabilă bătălie în justiţie între fiica lui Orson Welles, Beatrice Welles, colaboratorul său Oja Kodar şi compania de producţie francezo-iraniană L'Astrophore. Orson Welles şi-a petrecut ultimii 15 ani din viaţă lucrând la acest proiect, până în 1985, anul morţii sale. Cineastul american a lăsat în urma sa aproximativ 45 de minute de film, care beneficiază de un montaj făcut chiar de Welles.

Producătorul Frank Marshall se va ocupa de finalizarea filmului.

Directorul de conţinut al Netflix, Ted Sarandos, a anunţat planurile privind încheierea filmului lui Welles marţi, dezvăluind că a fost mereu un mare fan al muncii legendarului regizor.

George Orson Welles (1915 - 1985) a fost un regizor de film şi teatru, actor, scenarist, distribuitor şi producător american. Considerat un copil minune, a studiat mai multe discipline din industria de divertisment şi a ajuns apoi să exceleze în cele mai multe dintre ele.

A devenit faimos pe plan naţional după emisiunea radiofonică din 30 octombrie 1938, în care a lecturat romanul "Războiul lumilor" de H. G. Wells, provocând panică printre auditori. Este cunoscut în special pentru clasicul său lungmetraj din 1941 "Cetăţeanul Kane", care a fost nominalizat în 1942 la Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor. Orson Welles s-a remarcat şi ca actor, în special cu rolul lui Falstaff, interpretat în 1965, în filmul omonim.

Ulterior, stilul său regizoral, dar şi jocul său actoricesc, au exercitat o influenţă majoră asupra cinematografiei mondiale din anii 1950 - 1970, în special asupra lui Stanley Kubrick. Artist precoce şi polimorf, ţinând cu orice preţ la independenţa sa artistică, pasionat de trabucuri, tauromahie şi magie, Orson Welles a revenit în mod constant pe parcursul carierei sale la teatru şi la literatură, la marile texte clasice ("Othello", "Don Quijote"), dar şi la cele contemporane ("Procesul"). Sfidând cu regularitate sistemul de producţie din cinematografia americană şi întreţinându-şi propria legendă, prin efecte spectaculoase şi enigmatice, cineastul american şi-a lăsat multe filme neterminate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici