Un "Car cu boi" de Grigorescu, scos la licitaţie la Londra. La cât este evaluată lucrarea

Un tablou "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va fi scos la licitaţie la Londra, de casa Bonhams, pe 13 iulie, lucrarea fiind estimată între 4.000 şi 6.000 de lire sterline (4.500 - 6.800 de euro).

312 afișări
Imaginea articolului Un "Car cu boi" de Grigorescu, scos la licitaţie la Londra. La cât este evaluată lucrarea

Un "Car cu boi" de Grigorescu, scos la licitaţie la Londra. La cât este evaluată lucrarea

Tabloul, în ulei pe lemn, cu dimensiuni de 14 x 23 centimetri, va figura într-o licitaţie dedicată picturii din secolul al 19-lea, ce cuprinde 195 de loturi.

Grigorescu (1838 - 1907) a fost unul dintre fondatorii picturii moderne româneşti, iar "Car cu boi", o temă pe care a abordat-o de mai multe ori, este o pictură încântătoare, ce relevă stilul artistului influenţat de curentul impresionist, se arată în prezentarea casei de licitaţii.

Grigorescu a fost influenţat de artişti francezi precum Jean-François Millet, Camille Corot şi Gustave Courbet şi a urmat moda vremii de a picta în aer liber. A însoţit armată română pe front în timpul Războiului de Independenţă.

Nicolae Grigorescu semnează cea mai scumpă lucrare adjudecată pe piaţa de artă românească - "Ţărăncuţă odihnindu-se", denumită ulterior "Fata cu mărgele roşii" -, adjudecată pentru 270.000 de euro, în aprilie anul acesta.

De altfel, numele artistului domină topul celor mai scumpe lucrări vândute prin licitaţie în România, apărând pe primele şase poziţii. Preţul de adjudecare al lucrărilor lui Grigorescu în licitaţiile din ţară a tot crescut, din septembrie 2010, când celebrul "Car cu boi" a atins suma de 155.000 de euro, la o licitaţie Artmark, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici