Un film în care joacă deţinuţi români ar putea fi prezentat la Cannes

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", filmat în perioada 15 aprilie-15 mai la o fermă din Cernavodă şi ai cărui protagonişti sunt opt deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova ar putea fi prezentat anul viitor la Festivalul de Cannes.

689 afișări
Imaginea articolului Un film în care joacă deţinuţi români ar putea fi prezentat la Cannes

Un film în care joacă deţinuţi români ar putea fi prezentat la Cannes (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii Casei de Producţie "Strada Film", din Bucureşti, au fost prezenţi, marţi, la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova, unde s-au reîntâlnit cu şase dintre cei opt deţinuţi care au jucat în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", însă nu au dezvăluit foarte multe detalii despre scenariul lungmetrajului.

Regizorul filmului, Florin Şerban, a anunţat, însă, că premiera filmului, în care mai joacă şi deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Tichileşti (Brăila), va avea loc anul viitor, iar pelicula ar putea fi prezentată şi la Festivalul de Film de la Cannes.

"Am ales ca personaje deţinuţi din Penitenciarul din Craiova şi Tichileşti. Cu toţii şi-au jucat propriul rol. Platoul de filmare a fost lângă Cernavodă într-o fermă, pe care am amenajat-o asemenea unui penitenciar, dar cu condiţii speciale pentru deţinuţi", a declarat regizorul filmului.

Lungmetrajul a fost filmat la o fermă din localitatea Cernavodă, în perioada 15 aprilie – 15 mai, urmărind povestea de unui deţinut, Silviu, care se îndrăgosteşte de o profesoară de sociologie, pe care o răpeşte şi evadează din penitenciarul unde îşi ispăşea pedeapsa pentru tâlhărie.

Costel Ardeleanca şi Nicolae Stoica, actori în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", au fost eliberaţi chiar în timpul filmărilor de la Cernavodă.

În 2008, reprezentanţii casei de producţie au organizat mai multe cursuri de actorie în penitenciarul din Craiova, în urma cărora au fost selectaţi cei opt deţinuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici