Un film regizat de George Clooney deschide Festivalul de Film de la Veneţia

Filmul "The Ides of March", o dramă politică regizată de George Clooney, care este totodată protagonist, scenarist şi producător al peliculei, va deschide, pe 31 august, cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

192 afișări
Imaginea articolului Un film regizat de George Clooney deschide Festivalul de Film de la Veneţia

Un film regizat de George Clooney deschide Festivalul de Film de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi reprezentanţii festivalului nu au făcut deocamdată acest anunţ, potrivit unor surse, George Clooney îşi va prezenta acest film la Veneţia, locul unde a avut mult succes în trecut. Cu doi ani în urmă, Clooney şi-a prezentat la Veneţia filmul "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats", în care a şi jucat, iar în anul 2005 a primit o serie de trofee pentru "Noapte bună şi noroc!/ Good Night, and Good Luck", informează hollywoodreporter.com.

În filmul "The Ides of March", realizat pe baza piesei "Farragut North" pusă în scenă pe Broadway de regizorul Beau Willimon, George Clooney interpretează rolul unui guvernator cu ambiţii politice, Ryan Gosling joacă rolul purtătorului de cuvânt al acestuia, iar Paul Giamatti este managerul de campanie al taberei rivale.

Potrivit revistei Variety, din distribuţia filmului mai fac parte Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei, Jeffrey Wright şi Evan Rachel Wood.

George Clooney nu este doar regizorul şi protagonistul peliculei, el a scris şi scenariul filmului alături de Grant Heslov şi este, totodată, unul dintre producători.

Juriul competiţiei oficiale de la Veneţia va fi prezidat în acest an de regizorul american Darren Aronofsky.

Regizorul Apichatpong Weerasethakul va prezida juriul secţiunii Orizzonti, Carlo Mazzacurati va prezida juriul care va premia cel mai bun film de debut, iar Roberta Torre va prezida juriul secţiunii Centrocampo italiano.

Actorul american Al Pacino va primi premiul Jaeger-LeCoultre, iar Marco Bellocchio va fi recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, anul acesta, la Veneţia.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 31 august - 10 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici