Un fost profesor universitar a lansat o carte despre plagiat. Ce preţ are volumul

Un fost profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Dorin Isoc, a lansat, marţi, cartea "Ghid de acţiune contra plagiatului: bună conduită, prevenire, combatere" şi a dat fiecărui cumpărător "un certificat de autenticitate a volumului".

485 afișări
Imaginea articolului Un fost profesor universitar a lansat o carte despre plagiat. Ce preţ are volumul

Un fost profesor universitar a lansat o carte despre plagiat. Ce preţ are volumul (Imagine: Shutterstock)

Dorin Isoc a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la lansarea cărţii sale "Ghid de acţiune contra plagiatului: bună conduită, prevenire, combatere", desfăşurată la o librărie din oraş, că în România plagiatul este, deja, "o boală foarte gravă".

"Această carte este un tratat de doctrină şi practică, în sensul că permite cunoaşterea bunei conduite şi prevenirea plagiatului. În România, plagiatul este, deja, o boală foarte gravă, o sămânţă care a căzut foarte bine pe România. În alte ţări, plagiatul este o plantă foarte bine tunsă, în România a ajuns o pădure foarte mare. Prima lege care face referire la plagiat a apărut în 1872, după care plagiate au fost din belşug, ele au fost şi demonstrate şi aici am rămas, la demonstraţii. De regulă, lucrările demonstrate că sunt plagiate aparţineau unor persoane care au ajuns miniştri sau prim-miniştri. Volumul are o destinaţie bine ţintită, în primul rând se adresează studenţilor, apoi profesorilor şi oamenilor legii - judecători, poliţişti, procurori. Politicienii sunt un segment foarte mic din populaţie şi nu sunt reprezentativi", a spus Isoc.

El a oferit cumpărătorilor cărţii care au fost prezenţi la lansare un "certificat de autenticitate", prin aplicarea unei ştampile pe pagina de gardă cu textul "Ca autor al acestei cărţi, eu, Dorin Isoc, certific autenticitatea ei la data lansării".

"Având în vedere specificul cărţii şi faptul că arareori autorul îşi asigură cititorii că lucrarea este neplagiată, am găsit de cuviinţă ca pentru această carte să se dea la lansare un certificat de autenticitate, care se dă o singură dată. Cu siguranţă va spori valoarea cărţii", a precizat Dorin Isoc.

Volumul are 340 de pagini şi costă 39 de lei.

Dorin Isoc are 58 de ani şi a fost profesor universitar la UTCN, dar a fost "concediat disciplinar" de fosta conducere a universităţii în iulie 2008. Atunci, el a fost acuzat că a jignit public universitatea şi că a încălcat regulamentele prin acordarea de note cu zecimale pentru studenţi.

Din 2008 a lucrat ca director al unei firme de consultanţă, iar în prezent se ocupă de activitatea de cercetare care vizează cibernetica. În primăvara acestui an şi-a depus candidatura pentru funcţia de rector al UTCN, dar ulterior a renunţat la aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici