Un jurnalist de la The Sun, arestat în ancheta pentru corupţie din scandalul interceptărilor

Trei persoane, inclusiv un jurnalist de la The Sun, un tabloid din grupul media al lui Rupert Murdoch, au fost arestate joi dimineaţa în Marea Britanie, în cadrul anchetei pentru corupţie legată de scandalul interceptărilor telefoanelor, a anunţat Scotland Yard într-un comunicat.

91 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist de la The Sun, arestat în ancheta pentru corupţie din scandalul interceptărilor

Un jurnalist de la The Sun, arestat în ancheta pentru corupţie din scandalul interceptărilor (Imagine: Shutterstock)

Potrivit mai multor publicaţii britanice, jurnalistul de la The Sun este Duncan Larcombe, în vârstă de 36 de ani, corespondentul la Casa Regală al tabloidului.

"Un jurnalist de la The Sun a fost arestat", a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a News International, filiala din care fac parte publicaţiile britanice ale grupului Murdoch, fără să precizeze care este identitatea acestuia.

Cele trei persoane au fost arestate în cadrul anchetei efectuate asupra mituirii unor poliţişti şi funcţionari în schimbul obţinerii de informaţii.

Celelalte două persoane arestate sunt un fost militar, în vârstă de 42 de ani, şi o femeie, în vârstă de 38 de ani.

În total, 26 de persoane au fost arestate până în prezent, inclusiv mai mulţi jurnalişti de la The Sun, în cadrul acestei anchete, efectuată în paralel cu o altă anchetă a Scotland Yard, asupra interceptării unor telefoane de către tabloidul News of the World (NotW), închis în plin scandal de către grupul lui Murdoch, în iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici