Un tablou de Amedeo Modigliani, vândut la licitaţie cu 43 de milioane de dolari - FOTO

Tabloul "Paulette Jourdain", de Amedeo Modigliani, a fost vândut cu 43 de milioane de dolari (taxe incluse) la o licitaţie intitulată "The Collection of A. Alfred Taubman: Masterworks", organizată de casa Sotheby's, la New York, informează Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Amedeo Modigliani, vândut la licitaţie cu 43 de milioane de dolari - FOTO

Un tablou de Amedeo Modigliani, vândut la licitaţie cu 43 de milioane de dolari

Casa Sotheby's a organizat, miercuri, la New York, prima zi din licitaţia sa anuală de toamnă, a cărei vedetă a fost un tablou pictat de Amedeo Modigliani.

"Paulette Jourdain", unul dintre ultimele tablouri realizate de pictorul modernist italian, a fost achiziţionat de un colecţionar privat din Asia.

Opera de artă, realizată în 1919, a depăşit cu mult estimările specialiştilor, care se aşteptau la un preţ de vânzare de cel mult 25 milioane de dolari.

Tabloul a făcut parte din colecţia de artă a lui Alfred Taubman, fostul preşedinte al casei Sotheby's, care include opere valoroase, semnate de Pablo Picasso, Edgar Degas şi Mark Rothko, fiind estimată la peste 377 milioane de dolari. Aproximativ 91,5% din totalul loturilor au fost vândute.

Evenimentul de miercuri a deschis seria licitaţiilor de artă care vor fi organizate timp de 10 zile la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici