Un tablou de Frida Kahlo a ajuns la un preţ record la licitaţie

Un tablou al artistei mexicane Frida Kahlo a fost vândut la casa de licitaţii Sotheby's din New York pentru suma record de 34,9 milioane de dolari, cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru o operă de artă din America Latină, scrie BBC.

1041 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Frida Kahlo a ajuns la un preţ record la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Recordul fusese stabilit anterior de o lucrare a lui Diego Rivera, cu care Kahlo a avut o relaţie tumultoasă timp de decenii. Lucrarea sa a fost vândută pentru 9,76 milioane de dolari în 2018.

Tabloul "Diego y Yo" al lui Kahlo a fost unul dintre ultimele sale autoportrete.

Lucrarea o înfăţişează pe Kahlo înlăcrimată, cu soţul ei, Rivera, pictat deasupra ochilor ei.

A fost descrisă de Sotheby's la licitaţia de marţi ca fiind "una dintre cele mai importante lucrări ale lui Kahlo care au ajuns vreodată la licitaţie".

Cumpărătorul este Eduardo F. Cosantini, care a fondat un muzeu în Argentina, potrivit New York Times.

Tabloul a fost scos ultima dată la licitaţie în 1990 pentru 1,4 milioane de dolari.

Kahlo, considerată una dintre cele mai mari pictoriţe ale secolului al XX-lea, a fost renumită pentru autoportretele sale.

Ea a trăit între 1907 şi 1954 şi a promovat cultura indigenă mexicană.

De asemenea, lucrările sale au relatat relaţia dureroasă cu corpul ei, afectat de poliomielita din copilărie şi de rănile grave suferite în urma unui accident de autobuz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici