Un tablou de Manet, evaluat la 35 de milioane de dolari, scos la licitaţie - FOTO

Tabloul "Le Printemps", pictat de Edouard Manet în 1881, aflat de un secol în proprietatea unei familii, va fi scos la licitaţie la casa Christie's, la New York, pe 5 noiembrie, fiind evaluat la 35 de milioane de dolari.

211 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Manet, evaluat la 35 de milioane de dolari, scos la licitaţie - FOTO

Un tablou de Manet, evaluat la 35 de milioane de dolari, scos la licitaţie

Tabloul, o reprezentare din profil a actriţei pariziene Jeanne Demarsy, este una dintre cele mai celebre picturi ale lui Manet şi va fi scos la vânzare în licitaţia de artă impresionistă şi modernă, organizată de casa Christie's, pe 5 noiembrie.

Licitaţia urmează altor evenimente de profil organizate, în primăvară, de casă, la care s-au înregistrat recorduri de preţ. De altfel, piaţa globală de artă a cunoscut o înflorire - vânzările de anul trecut au crescut cu 8 procente, la 65,9 miliarde de dolari, cel mai înalt nivel înregistrat din 2007, potrivit celui mai recent raport al European Fine Art Foundation.

Dacă va fi vândut pentru suma estimată de specialiştii casei, tabloul "Le Printemps" va depăşi recordul de preţ pentru o lucrare de Manet - 33,2 milioane de dolari pentru "Autoportrait à la palette", vândut la Londra, în urmă cu patru ani.

Manet este considerat unul dintre marile nume ale impresionismului şi este celebru pentru portretele sale.

"Le Printemps" este una dintre cele două picturi, alături de "Un bar aux Folies-Bergere", pe care artistul le-a prezentat la Expoziţia universală de la Paris din 1882 şi care i-au adus celebritatea.

"Le Printemps" este scos la vânzare de o familie americană, în proprietatea căreia se află de un secol. Tabloul a fost împrumutat pe termen lung National Gallery of Art din Washington şi a fost expus şi la Metropolitan Museum of Art in New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici