Arta continuă să se vândă la preţuri uriaşe. Un tablou semnat de Adrian Ghenie s-a dat pentru 6 milioane de euro

  • „Autoportretul fără barbă” este considerată ultima pictură făcută de Van Gogh
  • “Salvatori Mundi” este singura dintre cele 20 de opere ale lui Da Vinci care se află în mâini private
  • Tabloul „The Sunflowers in 1937” de Adrian Ghenie a fost vândut cu 3.117.000 milioane sterline
926 afișări
Imaginea articolului Arta continuă să se vândă la preţuri uriaşe. Un tablou semnat de Adrian Ghenie s-a dat pentru 6 milioane de euro

Arta continuă să se vândă la preţuri uriaşe. Un tablou semnat de Adrian Ghenie s-a dat pentru 6 milioane de euro

Cineva a vrut să îl aibă pe Van Gogh la el acasă, aşa că a plătit pentru tabloul „Portretul artistului fără barbă” suma de 71.5 milioane de dolari la o licitaţie din New York în anul 1998. La vremea aceea era al treilea cel mai scump tablou din lume.

Tabloul a fost pictat în anul 1889 de pictorul postimpresionist ca amintire pentru mama lui la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Astăzi, Leonardo da Vinci deţine recordul cu tabloul intitulat Salvatori Mundi, vândut cu suma de 450.3 milioane de dolari. Pictura a fost făcută în anul 1500 şi a fost cumpărată de Prinţul Arabiei Saudite în anul 2017.

La noi în ţară recordul îl deţine artistul din Baia Mare, Adrian Ghenie. Acesta a vândut săptămâna trecută, la licitaţia Sotheby’s din Hong Kong, tabloul Lidless Eye cu suma de 6 milioane de euro.

Realizat în perioada 2016-2018, Lidless Eye este o lucrare magistrală şi uluitoare care marchează finalul seriei de autoportrete Vincent van Gogh pictate de Adrian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici