Un teatru din Hamburg lasă preţul biletelor la alegerea spectatorilor

Teatrul Thalia din Hamburg, una dintre cele mai importante instituţii de profil din Germania, propune spectatorilor să plătească ce sumă doresc pentru o reprezentaţie, în scopul de a-şi testa grila de tarife.

30 afișări
Imaginea articolului Un teatru din Hamburg lasă preţul biletelor la alegerea spectatorilor

Un teatru din Hamburg lasă preţul biletelor la alegerea spectatorilor

Astfel, cei care doresc să vadă spectacolul "Nathan Înţeleptul", după Gotthold Ephraim Lessing, din 4 februarie, au posibilitatea să îşi rezerve un loc la preţul pe care îl aleg ei înşişi.

"Ideea este să punem întrebarea «Cât valorează cultura pentru noi?», aşa că fiecare poate plăti cât doreşte pentru un bilet. Teoretic, este posibil să obţii un loc pentru zero euro", a declarat Claudia Bestenbostel, purtătoare de cuvânt a teatrului.

În practică însă, nimeni nu a făcut acest lucru şi sunt mulţi care întreabă cât ar costa în mod normal biletul, înainte să se decidă asupra unui preţ. Un obişnuit al teatrului a plătit chiar 180 de euro.

Însă media preţurilor plătite pentru cele 417 locuri deja rezervate, din 1.000 cât are teatrul, este de 13,11 euro, încadrându-se în grila de tarifare a teatrului, deşi preţurile variază mult în funcţie de tipul de spectacol, a precizat un alt reprezentant al instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici