UNITER, decorată cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer de preşedintele României

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a primit, luni, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer, categoria D - "Arta spectacolului", în urma unui decret de decorare semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

215 afișări
Imaginea articolului UNITER, decorată cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer de preşedintele României

UNITER, decorată cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer de preşedintele României

Luni seară, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) are loc cea de-a 23-a gală a premiilor UNITER. Cu acest prilej sunt sărbătoriţi şi 25 de ani de existenţă a Uniunii Teatrale din România.

Ion Caramitru, directorul TNB şi preşedintele UNITER, a prezentat cu această ocazie întreaga echipă a Uniunii Teatrale din România.

Totodată, pe scena TNB a urcat consilierul prezidenţial pentru cultură Sergiu Nistor, care a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul de decorare a Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Astfel, "cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existenţă, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la stimularea creativităţii în teatrul românesc, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viaţa culturală, prin promovarea unei educaţii artistice de calitate în rândul tinerelor generaţii, dovedind excelenţa teatrului românesc la nivel naţional şi internaţional", preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer, categoria D - "Arta spectacolului", Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Uniunea Teatrală din România - UNITER - este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului. Potrivit site-ului uniunii, UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie). Având în vedere activitatea susţinută, UNITER a obţinut statutul de instituţie de utilitate publică prin H.G.746 / 31 august 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici