Uri Lifshitz, unul dintre marii maeştri ai picturii israeliene, a murit

Uri Lifshitz, unul dintre marii maeştri ai picturii şi sculpturii israeliene, a murit sâmbătă, la Tel Aviv, la vârsta de 75 de ani, a anunţat familia artistului.

127 afișări

Născut în 1936, în kibbutzul Givat Hashlosha, Uri Lifshitz, un autodidact, a fost unul dintre artiştii cei mai importanţi ai şcolii abstracţilor lirici "Orizonturi noi", alături de Ygal Tumarkin şi Rafie Lavie.

Animator al grupului boemei intelectuale numite "Kassit", în anii 1960 şi 1970, şi cunoscut pentru gustul său pentru provocare, Uri Lifshitz, un portretist de geniu, a pictat, de-a lungu deceniilor, diverse personalităţi din Israel - cântăreţi, poeţi, politicieni, judecători, profesori.

A primit de-a lungul anilor diverse premii importante, printre care se numără cel acordat de Muzeul din Tel-Aviv şi premiul Dizengoff.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici