Vântu: Voi renunţa definitiv la print, merg doar pe media electronică

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat că va renunţa definitiv la print, însă va continua să investească în media electronică, urmând ca trustul Realitatea - Caţavencu să lanseze anul viitor trei televiziuni în Republica Moldova, Ungaria şi Serbia.

73 afișări
Imaginea articolului Vântu: Voi renunţa definitiv la print, merg doar pe media electronică

Vântu: Voi renunţa definitiv la print, merg doar pe media electronică (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat HotNews, Sorin Ovidiu Vântu spune că trustul Realitatea - Caţavencu, lansat în urmă cu cinci ani de zile, este "pe investiţie", însă precizează că va renunţa la print.

"Nu mai am încredere în print. Voi renunţa definitiv la print, merg doar pe media electronică. Acolo voi investi cât este necesar pentru a-mi menţine cota de piaţă şi chiar pentru a o spori", spune Sorin Ovidiu Vântu, precizând că prin media electronică se referă la "internet, radiouri, TV".

Totodată, el spune că trustul pe care-l controlează îşi va lansa televiziuni în trei ţări "dragi" inimii sale, respectiv Republica Moldova, Ungaria şi Serbia.

"Anul viitor sper să mai deschid (n.r. televiziuni) şi în Budapesta şi în Serbia. În orice caz, până la nivelul anului 2011 voi avea celelalte două staţii deschise. În Moldova, în jurul datei de 14 februarie lansez", a spus Sorin Ovidiu Vântu.

El a precizat că televiziunile pe care le va lansa la Budapesta şi Serbia vor fi "un mix între Realitatea şi Money Channel, între economic şi politic".

În plus, omul de afaceri a afirmat că este în "plin proces de negociere" pentru a prelua cele 18% deţinute la Realitatea Media de PSV Company, care în aprilie a intrat în insolvenţă.

"Acolo s-a stabilit un administrator judiciar. Domnia sa trebuie să intre în intimitatea acelei societăţi. Şi abia după aceea trebuie să contruiască un plan restructurare a societăţii. În interiorul acestui plan, va include şi oferta pe care am făcut-o eu", a explicat Vântu.

Presa a relatat, marţi, că trustul Realitatea are dificultăţi financiare, ceea ce ar putea determina restructurări. De asemenea, Emil Hurezeanu, preşedintele grupului Realitatea-Caţavencu, a declarat pentru Evenimentul Zilei că "e posibil să fie o restructurare şi la NewsIn, nu s-a luat nicio decizie, doar s-a comunicat că situaţia financiară este dificilă".

Sorin Ovidiu Vântu spunea, la jumătatea lunii august, că nu mai crede în print, dar că va susţine Cotidianul, "chiar dacă la tiraje mult mai mici".

"Piaţa va decide soarta printului. Ca în orice afacere, te orientezi acolo unde ai şanse de dezvoltare în viitor. Eu, acum, nu mai cred în print (...) Evident că voi susţine Cotidianul, dar nu mai investesc în dezvoltarea ziarului (...) Nu cred în viitorul ca business al presei scrise. Să scot un ziar ca să-l fac ambalaj pentru murături nu este genul meu", declara Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici