Vaticanul va lansa un portal de ştiri. Mesajele Papei vor fi transmise şi pe Facebook, Twitter şi YouTube

Vaticanul, care s-a confruntat în trecut cu numeroase probleme care ţin de domeniul comunicării cu publicul, va lansa un portal de ştiri, miercuri, 29 iunie, cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea dintre papă şi supuşii săi, informează presa internaţională.

304 afișări
Imaginea articolului Vaticanul va lansa un portal de ştiri. Mesajele Papei vor fi transmise şi pe Facebook, Twitter şi YouTube

Vaticanul va lansa un portal de ştiri. Mesajele Papei vor fi transmise şi pe Facebook, Twitter şi YouTube

Portalul va putea fi accesat la adresa www.news.va şi, potrivit unor oficiali de la Vatican, el ar putea fi lansat chiar de papa Benedict al XVI-lea, prin intermediul unui simplu click. Tot miercuri se vor împlini 60 de ani de la hirotonisirea papei Benedict al XVI-lea.

Portalul va grupa toate sursele de informaţii din Cetatea Sfântului Scaun: cotidianul L'Osservatore Romano, Radio Vatican, Vatican Information Service" (VIS), Centrul pentru Televiziune din Vatican, Biroul de presă al Sfântului Scaun şi Agenţia misionară Fides a Congregaţiei pentru evanghelizarea popoarelor.

Noua pagină web va fi mai întâi disponibilă în limbile engleză şi italiană. Începând din toamnă, vor fi lansate şi versiuni în limbile spaniolă, franceză, germană şi portugheză. Una dintre caracteristicile noului portal este interacţiunea acestuia cu reţeaua de socializare Facebook şi cu platforma de microblogging Twitter.

Monseniorul Claudio Maria Celli, directorul departamentului de comunicare de la Vatican, se va ocupa de dezvoltarea şi mentenanţa portalului.

Reprezentanţii de la Vatican au declarat că noul portal va sluji dorinţei papei de a-şi difuza mesajele către un public mai mare, cu ajutorul internetului. De altfel, mesajele papei vor fi transmise pe Facebook, Twitter şi YouTube.

În cei şase ani de papalitate, papa Benedict al XVI-lea a militat în mod constant pentru îmbunătăţirea comunicării, afectată de multe ori de birocraţia internă de la Vatican.

Claudio Maria Celli a declarat că noul portal a fost creat şi pentru a-i furniza papei informaţii din lumea exterioară Vaticanului şi speră că noul site va îmbunătăţi comunicarea dintre departamentele din Cetatea Sfântă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici