Vedetele Hollywoodului, prezente la Globurile de Aur 2015. Care sunt filmele favorite

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

1124 afișări
Imaginea articolului Vedetele Hollywoodului, prezente la Globurile de Aur 2015. Care sunt filmele favorite

Vedetele Hollywoodului, prezente la Globurile de Aur 2015. Care sunt filmele favorite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste recompense vor fi înmânate de unele dintre cele mai mari vedete ale micului şi marelui ecran american, precum Jennifer Aniston, Bryan Cranston, Jane Fonda, Harrison Ford, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow şi Matthew McConaughey.

Actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler, renumite pentru umorul lor caustic, vor prezenta ceremonia pentru a treia oară consecutiv.

Defilarea vedetelor de pe covorul roşu pentru această gală strălucitoare va debuta la ora locală 15.00 (23.00 GMT) la hotelul Hilton din Beverly Hills, iar ceremonia va începe la ora locală 17.00 (luni, ora 01.00 GMT).

Aproximativ 21 milioane de telespectatori au urmărit anul trecut în Statele Unite ale Americii gala Globurilor de Aur, difuzată de postul NBC - aproape jumătate din numărul telespectatorilor care au urmărit gala premiilor Oscar (44 milioane).

În acest an, filmul "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", o comedie cu accente dramatice regizată de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea să regăsească gloria de odinioară cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerat marele favorit din acest an în sezonul premiilor de la Hollywood.

Filmul "Birdman" a primit cele mai multe nominalizări în acest an la Globurile de Aur, trofee decernate de Asociaţia presei străine din Hollywood (HFPA) şi este urmat în topul nominalizărilor de filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", cu care va concura la multe categorii, inclusiv la categoria "cel mai bun film-dramă".

"Birdman" a primit, de asemenea, cele mai multe nominalizări şi la SAG Awards, premiile decernate de Sindicatul actorilor americani, şi face parte dintre lungmetrajele nominalizate de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America/ PGA).

Site-ul revistei Variety, supranumită "Biblia cinematografiei americane", prevede că "Birdman" va câştiga Globul de Aur la categoria "cel mai bun film-comedie", iar "Boyhood" va triumfa la categoria "cel mai bun film-dramă".

Acesta din urmă, un film dulce-amar despre un băieţel care se maturizează într-o familie despărţită, regizat de Richard Linklater, a devenit, încă de la lansarea sa, unul dintre favoriţii criticilor de cinema.

Unic în genul său, lungmetrajul "Boyhood" a fost turnat vreme de 12 ani cu aceeaşi echipă de actori - Ellar Coltran, care poate fi văzut cum creşte pe ecran, Patricia Arquette şi Ethan Hawke.

Vineri seară, presa americană şi-a pus întrebări serioase despre o scurgere accidentală de informaţii pe internet ce ar viza numele câştigătorilor pe site-ul Golden Globes, care a afişat pentru foarte puţin timp titlurile filmelor "Selma" şi "În inima pădurii/ Into the Woods" încadrate într-un cerc negru, sugerând faptul ar fi viitorii laureaţi la categoria "cel mai bun film-dramă", respectiv "cel mai bun film-comedie".

Site-ul Deadline.com afirma sâmbătă că ar fi vorba de o afişare regretabilă a două filme, încercuite la întâmplare, în timpul unui test realizat de administratorul site-ului Golden Globes, compania Bluefin.

"În timp ce testam site-ul oficial Golden Globes înainte de ceremonia de duminică, Bluefin a publicat online, din greşeală, acest exerciţiu", a explicat pentru Deadline.com purtătorul de cuvânt al companiei Bluefin.

"Am ales la întâmplare două titluri, fără să cunoaştem numele câştigătorilor. Suntem singurii responsabili pentru această eroare", a adăugat el.

Lungmetrajul "Selma", de Ava DuVernay, despre o parte a vieţii lui Martin Luther King şi lupta acestuia pentru drepturi civile în Statele Unite ale Americii, concurează la categoria "cel mai bun film-dramă", alături de producţiile "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", "The Theory of Everything", "12 ani de copilărie/ Boyhood" şi "Foxcatcher".

La categoria "cel mai bun film-comedie", alături de "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman" au mai fost nominalizate producţiile "Sf. Vincent/ St. Vincent", "Pride", "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel" şi "În inima pădurii/ Into The Woods".

Globurile de Aur sunt decernate pe baza voturilor exprimate de cei 93 de membri ai HFPA, în timp ce Oscarurile, considerate cele mai prestigioase recompense din cinematografia americană, sunt decise de voturile celor peste 6.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Science).

În ceea ce îi priveşte pe actori, Steve Carell, un celebru actor de comedie, a făcut în 2014 un viraj la 180 de grade şi a interpretat un rol dramatic în "Foxcatcher", cel al miliardarului criminal John DuPont. El îl are ca principal contracandidat pe Benedict Cumberbatch, care îl interpretează în "The Imitation Game. Jocul codurilor" pe Alan Turing, matematicianul britanic care a descifrat sistemul de codare folosit de trupele naziste în Al Doilea Război Mondial pentru a transmite mesaje importante.

Jake Gyllenhall ("Prădător de noapte/ Nightcrawler"), David Oyelowo, care îl interpretează pe Martin Luther King în "Selma", şi Eddie Redmayne, în rolul astrofizicianului Stephen Hawking în "The Theory of Everything", se află la rândul lor în cursa pentru câştigarea Globului de Aur în această categorie.

În privinţa actriţelor, Julianne Moore este nominalizată atât la categoria "cea mai bună actriţă într-un film-comedie" cu rolul din "Hărţi către stele/ Maps to the Stars", cât şi pentru un rol dramatic, care i-a permis o interpretare plină de fineţe în filmul "Still Alice", în care joacă rolul unei femei care suferă de maladia Alzheimer.

Jennifer Aniston a fost nominalizată şi ea la categoria "cea mai bună actriţă într-un film-dramă" cu rolul din "Cake", alături de Felicity Jones, interpreta soţiei lui Stephen Hawking în "The Theory of Everything", Rosamund Pike ("Fata dispărută/ Gone Girl") şi Reese Witherspoon ("Wild").

Decernate pentru prima dată în 1943, Globurile de Aur au devenit una dintre cele mai râvnite distincţii de la Hollywood şi, de asemenea, un instrument important de promovare a unui film, mai ales graţie unei gale care este difuzată în lumea întreagă. Gala Globurilor de Aur este "mult mai amuzantă decât ceremonia Oscarurilor, care pare fixată în anii '50", afirmă Robert Thompson, profesor de cultură populară la Universitatea Syracuse.

În domeniul producţiilor de televiziune, mini-seria "Fargo" a primit cele mai multe nominalizări - cinci - şi este urmată de serialul "True Detective", cu patru nominalizări.

"Girls", "Jane the Virgin", "Orange Is The New Black", "Silicon Valley" şi "Transparent" vor concura la categoria "cel mai bun serial-comedie", în timp ce producţiile de televiziune "The Affair", "Downton Abbey", "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", "The Good Wife" şi "House of Cards" au fost nominalizate la categoria "cel mai bun serial-dramă".

Cea de-a 72-a gală de decernare a Globurilor de Aur va avea loc în noaptea de duminică spre luni la hotelul Hilton din cartierul Beverly Hills din Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat pentru al treilea an consecutiv de actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler.

Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 15 ianuarie, iar aceste distincţii vor fi decernate pe 22 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici