Vera Ion a primit premiul Ambasadei Irlandei pentru un dramaturg în curs de afirmare

Vera Ion a primit premiul Ambasadei Irlandei la Bucureşti pentru un dramaturg în curs de afirmare (Irish Embassy Award for an Emerging Romanian Playwright), ceremonia desfăşurându-se în prezenţa ambasadorului Irlandei, Oliver Grogan, şi a preşedintelui Uniunii Teatrale din România, Ion Caramitru.

226 afișări
Imaginea articolului Vera Ion a primit premiul Ambasadei Irlandei pentru un dramaturg în curs de afirmare

Vera Ion a primit premiul Ambasadei Irlandei pentru un dramaturg în curs de afirmare (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Vera Ion a fost premiată, joi, pentru textul "Refuz să cresc. Dacă puteţi face o mică donaţie", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Celelalte două piese finaliste au fost "Sub pământ", de Mihaela Michailov, şi "În aer", de Alexandra Pâzgu.

Vera Ion este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Bucureşti şi a fondat, alături de colegii săi Miruna Dinu, Bogdan Georgescu, David Schwartz şi Ioana Păun, grupul tangaProject, un atelier de teatru independent pentru dezvoltarea şi explorarea noilor tipuri de teatralitate şi dramaturgie, în special în comunităţile marginalizate. De asemenea, este cofondatoarea atelierului de dramaturgie "Scrie despre Tine". Piesele scrise la acest atelier au fost prezentate pentru prima dată în festivalul "Scrie despre tine", anul acesta.

Premiul Ambasadei Irlandei este acordat unui dramaturg pentru un text care a fost jucat pe scena unui teatru românesc (adaptările radio şi TV sunt excluse). Premiul este în valoare de 1.000 de euro, la care se adaugă traducerea piesei în limba engleză, cu ajutorul unui dramaturg irlandez, şi posibilitatea de a o pune în scenă, în repetiţii, la Teatrul Naţional Irlandez - Abbey Theatre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici