"Vestul singuratic", cu Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr. şi Vlad Zamfirescu, duminică, la Nottara

"Vestul singuratic", de Martin McDonagh, cu actorii Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr., Ioana Calotă şi Corina Dragomir în distribuţie, va fi prezentat în premieră, duminică, de la ora 19.00, în Sala "George Constantin" a Teatrului Nottara din Bucureşti.

1129 afișări
Imaginea articolului "Vestul singuratic", cu Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr. şi Vlad Zamfirescu, duminică, la Nottara

"Vestul singuratic", cu Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr. şi Vlad Zamfirescu, duminică, la Nottara (Imagine: Horia Petrascu)

Spectacolul "Vestul singuratic", de Martin McDonagh (traducerea Bogdan Budeş), în regia lui Cristi Juncu şi scenografia semnată de Carmencita Brojboiu, are o distribuţie care reuneşte trei actori pe cât de diferiţi, pe atât de complementari - Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu şi Florin Piersic Jr., alături de un personaj feminin, interpretat la dublu rol de Ioana Calotă şi Corina Dragomir, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Martin McDonagh este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi contemporani irlandezi şi, de asemenea, un foarte apreciat scenarist şi regizor de film.

"Vestul singuratic", text scris în 1997 şi nominalizat, doi ani mai târziu, la premiul Tony pentru cea mai bună piesă, face parte din "Trilogia Leenane" a lui McDonagh, alături de "Regina frumuseţii din Leenane" şi de "Craniul din Connemara", cu care a fost nominalizat, tot în 1997, la premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună comedie.

Regizorul Cristi Juncu se referă la "Vestul singuratic" ca fiind unul dintre "marile texte ale dramaturgiei contemporane".

"În copilărie nu ştim ce e bine şi ce e rău. Suntem amorali. Suntem inocenţi. Din cauza asta copiii care au făcut ceva rău nu ajung la închisoare - considerăm că nu sunt încă responsabili pentru faptele lor. Nu sunt încă civilizaţi. Sunt încă prădători. Sunt în perioada jurasică a evoluţiei. Dar îi iubim. Mai mult, copiii sunt, în ordinea mântuirii, modele! Doar fiind ca ei vom intra în Împărăţia Cerurilor! «Vestul singuratic» ne spune o poveste cu nişte oameni care au rămas, la 40 de ani, precum copiii", a declarat regizorul.

Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc pe 9 aprilie, de la ora 19.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici