Victor Rotariu de la Gândul, printre câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti

Jurnalistul Victor Rotariu de la cotidianul Gândul se numără printre câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti, care vor beneficia de o vizită de studiu de o săptămână la Bruxelles şi de un stagiu de pregătire de trei săptămâni într-o prestigioasă organizaţie de presă europeană.

328 afișări
Imaginea articolului Victor Rotariu de la Gândul, printre câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti

Victor Rotariu de la Gândul, printre câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti (Imagine: www.gandul.info)

Cei 10 câştigători ai Burselor Europene JTI pentru Jurnalism au fost anunţaţi joi de Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul Reprezentanţei din România a Comisiei Europene, potrivit unui comunicat.

Tinerii jurnalişti care vor beneficia de stagiul de pregătire de o săptămână de la Bruxelles sunt: Eveline Păuna - Q-Magazine (21 de ani), Raluca Spătăreanu - Grupul Realitatea-Caţavencu / realitatea.net (32 de ani), Amalia Dascălu - Ziarul de Iaşi (29 de ani), Matei Dobrovie - Adevărul / Foreign Policy România (27 de ani), Laura Culiţă - Wall Street Journal România (23 de ani), Claudiu Berbece - România Liberă (25 de ani), Lorelei Mihală - TVR (31 de ani).

Marii câştigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti, care, în afara etapei de pregătire la Bruxelles, vor beneficia şi de câte un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizaţii de presă europeană, sunt: Victor Rotariu - Gândul (25 de ani), Diana Stirlea - Agerpress (32 de ani) şi Andreea Negru Ciobanu - Grupul Realitatea Caţavencu / The Money Channel (29 de ani).

Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti reprezintă un program de încurajare şi facilitare a pregătirii profesionale şi se adresează jurnaliştilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanţi să aprofundeze înţelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între statele membre precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti cuprinde trei etape de pregătire profesională: un training specializat, susţinut în România de către specialişti în relaţii europene, o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliştii vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute cu oficiali ai Uniunii Europene, stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii iniţiat de National Forum Foundation / Freedom House în anii '90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, începând cu anul 2000, cu finanţarea JTI.

Cu începere din 2010, programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti este organizat de Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă. Încă de la început, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor tinerilor jurnalişti români, prin expunere directă la realităţile democraţiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse şi practică profesională specializată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici