VIDEO A murit Emmanuelle Riva, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Amour“

Actriţa franceză Emmanuelle Riva, cunoscută pentru rolurile din filme ca ”Hiroshima mon amour” (1959), de Alain Resnais, şi ”Amour” (2012), de Michael Haneke, pentru care a fost nominalizată la Oscar, a murit la vârsta de 89 de ani, informează Le Monde.

575 afișări
Imaginea articolului VIDEO A murit Emmanuelle Riva, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Amour“

A murit Emmanuelle Riva, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Amour“

Paulette Germaine Riva s-a născut pe 24 februarie 1927, în Cheniménil. A visat să devină actriţă de la vârsta de şase ani şi, deşi familia ei s-a opus, a reuşit să ajungă la Paris, în 1953, pentru a studia actoria.

A devenit cunoscută sub numele Emmanuelle Riva. A jucat în peste 80 de filme artistice şi de televiziune. În 1962, a câştigat, la Festivalul de la Veneţia, trofeul Volpi Cup pentru cea mai bună actriţă, pentru filmul ”Thérèse Desqueyroux”.

În 2013, ea a obţinut un premiu César, un trofeu BAFTA şi o nominalizare la Oscar pentru rolul interpetat în drama ”Amour” a lui Michael Haneke.

Cel mai recent proiect cinematografic în care s-a implicat a fost ”Alma”, de Kristín Jóhannesdóttir, care se află în postproducţie.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici