VIDEO Academia Americană de Film a adoptat un nou regulament al Premiilor Oscar pentru a evita viitoare erori: Contabilii PwC, vizaţi direct de noile măsuri

Contabilii firmei PWC nu vor mai avea voie să utilizeze telefoanele mobile în culise, în timpul viitoarelor transmisiuni în direct ale galei premiilor Oscar, potrivit noului regulament adoptat de Academia Americană de Film, în vederea evitării unor situaţii similare galei din 2017, informează AP.

1276 afișări
Imaginea articolului VIDEO Academia Americană de Film a adoptat un nou regulament al Premiilor Oscar pentru a evita viitoare erori: Contabilii PwC, vizaţi direct de noile măsuri

Academia Americană de Film a adoptat un nou regulament al Premiilor Oscar pentru a evita viitoare erori: Contabilii PwC, vizaţi direct de noile măsuri (Imagine: Hepta)

Preşedintele Academiei Americane de Film, Cheryl Boone Isaacs, a trimis un e-mail membrilor Academiei miercuri cu detalii asupra noilor protocoale privind câştigătorii premiilor Oscar. Decizia vine după gafa petrecută la gala premiilor din 2017, luna trecută, când au fost încurcate plicurile pentru premiul Oscar acordat celui mai bun film.

Purtătorul de cuvânt al Academiei Americane de Film Teni Melidonian a confirmat autenticitatea acestui e-mail.

Conducerea Academiei a discutat relaţiile sale cu firma PwC, cunoscută ca PricewaterhouseCoopers, şi a stabilit noul regulament într-o întâlnire marţi seară. În afara interdicţiei de a utiliza telefoane mobile, academia mai adaugă un al treilea partener însărcinat cu numărarea voturilor, stabilind totodată ca preşedintele PwC SUA să fie prezent pentru a supraveghea buna desfăşurare a procedurilor.

PwC, care s-a ocupat de procedura votării la premiile Oscar şi de alte afaceri ale Academiei de Film, şi-a asumat responsabilitatea pentru cel mai mare eşec din istoria Oscar. Se pare că eşecul a fost provocat de Brian Cullinan, contabil PwC, care distribuia pe Twitter o fotografie cu Emma Stone în culise, cu puţin timp înainte de a le înmâna prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway plicul greşit ce anunţa câştigătorii pentru cel mai bun film. Aceştia au anunţat "La La Land" drept câştigător, deşi adevăratul câştigător era "Moonlight".

Boone Isaacs, preşedintele Academiei Americane de Film, a dat vina pe Cullinan pentru greşeală. Reprezentanţii PwC au declarat că atât Cullinan cât şi partenera sa, Martha Ruiz, nu au respectat protocoalele stabilite şi că nu au intervenit suficient de repede pentru a corecta eroarea.

În mod obişnuit, doi parteneri PwC se ocupau de procedeul privind anunţarea câştigătorilor premiilor Oscar, aceştia fiind singurele două persoane care cunosc numele câştigătorilor înainte de a fi anunţaţi live pe scenă. Aceştia sunt plasaţi în părţi opuse scenei Dolbz Theatre, fiecare având un set identic de plicuri pentru cele 24 de categorii ale galei filmului american.

Boone Isaacs a scris în e-mailul său trimis miercuri că un al treilea partener se va ocupa de procedeul anunţării câştigătorilor, iar acesta se va alătura regizorului de emisii televizate. Partenerii PwC care se ocupă de procesul votării vor fi nevoiţi să paricipe şi la repetiţiile pentru Oscar.

Aceasta a numit cea de-a 89-a ediţie a galei Premiilor Oscar drept "cea mai memorabilă ceremonie Oscar din ultimele decade" şi a spus că oficialii Academiei au lucrat de atunci la dezvoltarea noilor protocoale adoptate marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici