VIDEO Altă GAFĂ la OSCAR 2017: O femeie care este în viaţă, trecută la segmentul In Memoriam

În timp ce Academia americană de Film încă îşi revine după gafa în care cel mai important trofeu al serii a fost înmânat greşit, unui alt film (peliculei ”La La Land” în loc de ”Moonlight”), la iveală iese o altă gafă: Poza unei producătoare de film care este în viaţă a apărut la segmentul In Memoriam, scrie The Independent.

5617 afișări
Imaginea articolului VIDEO Altă GAFĂ la OSCAR 2017: O femeie care este în viaţă, trecută la segmentul In Memoriam

VIDEO Altă GAFĂ la OSCAR 2017: O femeie care este în viaţă, trecută la segmentul In Memoriam (Imagine: Twitter)

Fotografia producătoarei Jan Chapman a ajuns în segmentul In Memoriam al premiilor Oscar - care omagiază personalităţi ale industriei cinematografice ce au încetat din viaţă de-a lungul anului - în locul fotografiei lui Janet Patterson.

Producătoarea australiană Jan Chapman a fost ”devastată” când imaginea ei a apărut pe ecranul imens din sală, în locul fotografiei lui Janet Patterson, care a fost designer de costume.

Patterson, de asemenea australiană, a fost nominalizată la premiile Oscar de 4 ori, pentru peliculele ”The Piano”, ”Portrait of a Lady”, ”Oscar and Lucina” şi ”Bright Star”. Aceasta a încetat din viaţă pe 21 octombrie.

Numele şi ocupaţia au fost folosite corect în montajul difuzat la ceremonie, dar fotografia folosită a fost eronată, întrucât în imagine a apărut Jan Chapman, care este în viaţă.

Confuzia este cu atât mai mare, cu cât cele două au fost prietene apropiate şi au lucrat împreună la pelicula ”The Piano”.

Chapman a făcut o declaraţie pentru publicaţia Variety pe marginea subiectului: "Am fost devastată că fotografia mea a fost folosită în locul imaginii cu prietena mea foarte bună Janet Patterson. Am făcut demersuri către agenţia ei să verifice orice fotografie care ar urma să fie folosită, şi am înţeles că Academia a spus că totul este aranjat”.

"Janet a fost o frumuseţe mare şi a fost nominalizată de 4 ori la premiile Oscar. Este dezamăgitor că această eroare nu a fost remediată. Sunt în viaţă, sunt bine. Sunt o producătoare activă”, a adăugat Jan Chapman.

Academia Americană nu a făcut nicio declaraţie pe acest subiect.

Anul acesta, segmentul In Memoriam a fost destul de controversat, potrivit jurnaliştilor de la The Independent, pentru că a omis, de asemena, să menţioneze mai multe celebrităţi care au încetat din viaţă în 2016. Garry Shandling şi Florence Henderson au lipsit din montaj.

Actorul Bill Paxton, care a murit în weekend-ul Oscarurilor, de asemenea, nu a fost inclus în montaj, însă actriţa Jennifer Aniston l-a menţionat într-un tribut emoţionant.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici