VIDEO De Ziua Internaţională a Fericirii, 1.500 de oameni vor muri de foame iar alţi 2.600 se vor sinucide

Ziua Internaţională a Fericirii este sărbătorită la 20 martie, în acelaşi timp cu Ziua Internaţională a Francofoniei.

462 afișări
Imaginea articolului VIDEO De Ziua Internaţională a Fericirii, 1.500 de oameni vor muri de foame iar alţi 2.600 se vor sinucide

De Ziua Internaţională a Fericirii, 1.500 de oameni vor muri de foame iar alţi 2.600 se vor sinucide

Ziua Internaţională a Fericirii este sărbătorită la 20 martie, în acelaşi timp cu Ziua Internaţională a Francofoniei.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost stabilită printr-o rezoluţie adoptată la 28 iunie 2012 de Adunarea Generală a ONU.

Ziua Internaţională a Francofoniei este sărbătorită, din 1998, tot pe 20 martie, în cele 75 de ţări membre ale Organizaţiei Internaţionale a froncofoniei.

Pentru a promova Ziua Internaţională a fericirii, ONU a folosit imaginea simpaticelor şi popularelor pesonaje de desene animate – "Ştrumfii". Conform acestora, Ziua Fericirii va fi cu adevărat atunci când oamenii se vor ajuta unii pe alţii, când toţi oamenii îşi vor da mâna pentru a proteja planeta, când toţi copiii vor avea acces la educaţie, când nu va mai fi poluare, când toţi locuitorii planetei vor fi sănătoşi şi vor beneficia, la nevoie, de îngrijiri medicale adecvate, când nu va mai foamete.

În finalul clipului, naratorul ne asigură că "schimbarea este în mâinile noastre".

Fireşte, clipul cu Ştrumfi este utopic, dar măcar este simpatic:

Ca să evaluăm gradul de "fericire" la care a ajuns omenirea, putem face o plimbare pe site-ul http://www.ecology.com/earth-widgets/, de unde iată ce aflăm:

- doar astăzi, de Ziua Internaţională a Fericirii, vor muri în războaie 550 de oameni, alţi 2.600 se vor sinucide, 42.000 de oameni vor muri din pricina unor boli infecţioase, vor avea loc 1.300 de crime, 900 de violuri, 1.500 de oameni vor muri de foame şi vor avea loc 120.000 de avorturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici