VIDEO: Roman Polanski, boicotat la César 2020. Mai multe actriţe au părăsit sala după ce a câştigat „Cel mai bun regizor”

  • Mai multe actriţe au părăsit sala în care se desfăşura ceremonia premiilor César de la Paris după ce controversatul Roman Polanski a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor.
  • Regizorul a fost condamnat pentru violarea unei fete de 13 ani în 1977, informează BBC.
  • Cu două ore înainte de începerea ceremoniei, au avut loc proteste în apropiere de Sala Pleyel.
2700 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Roman Polanski, boicotat la César 2020. Mai multe actriţe au părăsit sala după ce a câştigat „Cel mai bun regizor”

Sursa foto: Profimedia

Premiile César, considerate echivalentul francez al galei Oscar, au fost ţinta criticilor după ce filmul „J’accuse” al lui Polanski a primit 12 nominalizări. Regizorul francez, de origine poloneză, a fugit din SUA după ce a fost condamnat pentru viol în anii 1970. De atunci, Polanski a mai fost acuzat de agresiune sexuală.

„J’accuse” spune povestea afacerii Dreyfus, un conflict social şi politic major din timpul celei de-a Treia Republici franceze, izbucnit la sfârşitul secolului al XIX-lea. Pelicula a câştigat, vineri seara, trei premii.

Polanski a ales totuşi să nu participe la eveniment, susţinând că se teme pentru siguranţa sa.

Actriţa Adèle Haenel, care a dezvăluit că a fost abuzată sexual în copilărie de către un alt regizor, a fost una dintre femeile care au părăsit sala evenimentului după ce Polanski a fost desemnat câştigător.

De altfel, cu două ore înainte de debutul ceremoniei, mai multe sute de manifestanţi, cu fumigene, au încercat să se apropie de Sala Pleyel. Poliţiştii instalaseră deja bariere, de care manifestanţii, care strigau „închideţi-l pe Polanski", au încercat să treacă, dar nu au reuşit. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici