VIDEO. TOP Filme ce se lansează în decembrie

Dacă animaţia hollywoodiană "Sing", în care un koala wannabe vrea să intre în showbiz vă va binedispune, cineastul Martin Scorsese vă prezintă ultima sa dramă, "Silence", despre martirajul creştinilor. De la filme mainstream, la producţia indie a lui Jim Jarmusch, va fi o lună pestriţă în cinema.

2706 afișări
Imaginea articolului VIDEO. TOP Filme ce se lansează în decembrie

VIDEO. TOP Filme ce se lansează în decembrie (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Foto Mediafax)

"Sing", regia: Garth Jennings, Christophe Lourdelet

Producătorii americani de la Illumination Entertainment (faimoşi pentru animaţiile mainstream "Despicable Me" şi "The Secret Life of Pets") revin cu un musical în care Matthew McConaughey împrumută vocea unui ursuleţ koala cu slăbiciune pentru showbiz-ul sclipitor. Pasional şi emotiv, marsupialul este însoţit la concursul de talente pentru voci briliante de un porcuşor spinos, cu vocea actriţei Scarlett Johansson, un porc domestic pe care-l joacă Reese Witherspoon şi un şoricel oportunist, interpretat de Seth Macfarlane.

Trailer-ul:

"La La Land", regia: Damien Chazelle

Musicalul "La La Land", cu Ryan Gosling şi Emma Stone, este un tribut adus epocii de aur a musicalurilor hollywoodiene, deşi povestea din film se petrece în contemporaneitate. Gosling interpretează rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de o actriţă debutantă (Emma Stone). Cei doi întâmpină obstacole pe măsură ce-şi clădesc cariere de succes.

Trailer:

"La fille inconnue", regia: fraţii Dardenne

Jean-Pierre şi Luc Dardenne, doi dintre favoriţii Cannes-ului, revin cu un film plin de suspans: „La fille inconnue”, „diamantul brut al fraţilor Dardenne”, cum îl numeşte revista Les Inrockuptibles. Într-o seară, după ce programul s-a terminat şi cabinetul s-a închis, o doctoriţă aude soneria, dar nu răspunde. În ziua următoare, poliţia o informează că o tânără a fost găsită moartă la uşa ei.

Trailer:

"Paterson", regia: Jim Jarmusch

"În film nu prea se întâmplă mare lucru. Un autobuz se strică. Un câine încearcă să mănânce un caiet", notează The Independent. Paterson trăieşte în Paterson, New Jersey, acest oraş al poeţilor – de la William Carlos Williams la Allan Ginsberg – azi în decădere. Şofer de autobuz, el duce o viaţă simplă, în rutină, alături de Laura, care-şi înmulţeşte proiectele şi experienţele cu entuziasm, şi de buldogul lor englez. În fiecare zi, Paterson scrie poeme într-un carneţel de care nu se desparte niciodată… Filmul observă în tăcere victoriile şi înfrângerile vieţii cotidiene, precum şi poezia care zace în cele mai mici detalii.

Trailer:

"Silence", regia: Martin Scorsese

O adaptare a romanului lui Shusako Endo, filmul "Silence", în regia lui Martin Scorsese, prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi şi torturaţi în timpul misiunii de evanghelizare în zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver. Garfield şi Driver se pregătesc pentru periculoasa lor călătorie în căutarea mentorului lor, interpretat de Liam Neeson; când ajung în Japonia, călugării sunt roşi de îndoială în privinţa convertirii japonezilor. Trailerul insistă asupra practicii japoneze de executare a creştinilor prin răstignire, inclusiv metoda de tortură mizuharitsuke sau crucificarea în apă. Scorsese are un destin faimos în ceea ce priveşte relaţia cu religia creştină. Regizorul a intenţionat să devină preot catolic, înainte să se înscrie a şcoala de film. Acest impuls religios a fost redat în mod direct şi autentic în unele dintre filmele sale, cum ar fi "The Last Temptation of Christ" şi "Kundun", dar şi subtil în filme precum "Mean Streets", "Bringing Out the Dead şi "Gangs of New York".

Trailerul: 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici