VIDEO Viaţa preşedintelui turc a fost transpusă cinematografic într-un film artistic de lung-metraj

Lansarea filmului având ca subiect viaţa lui Recep Tayyip Erdogan va avea loc luni, cu şase săptămâni înaintea referendumului, programat pentru 16 aprilie, asupra unor reforme constituţionale, care ar urma să acorde preşedintelui turc puteri mult sporite.

483 afișări
Imaginea articolului VIDEO Viaţa preşedintelui turc a fost transpusă cinematografic într-un film artistic de lung-metraj

Viaţa preşedintelui turc a fost transpusă cinematografic într-un film artistic de lung-metraj (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Intitulat "Reis" ("Şeful") filmul urmăreşte evoluţia lui Erdogan de la copilăria petrecută într-un cartier popular din Istambul, trecând prin perioada în care a fost primar al oraşului (1994-1998), până în zilele noastre.

Erdogan şi soţia sa, Eminel, vor fi interpretaţi de actorii Reha Beyoglu şi Özlem Balci.

"Un om nu moare decât o dată şi, dacă va fi să murim, atunci s-o facem ca nişte bărbaţi!" – este una dintre replicile pe care le rosteşte în film personajul Erdogan.

Regizorul filmului, Hudaverdi Yavuz, a explicat, pentru Agenţia France Presse, de unde vine titlul peliculei: "Toţi prietenii din copilărie, toţi apropiaţii îi spuneau aşa."

Conform presei turce, filmul va fi difuzat şi în Germania, Franţa şi Anglia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici