Vizitatorul misterios al mormântului poetului Edgar Allan Poe a rupt tradiţia

Misteriosul vizitator nocturn al mormântului lui Edgar Allan Poe, care depunea trandafiri şi o sticlă de coniac începută pe mormântul poetului în fiecare an, în ziua aniversării acestuia, a rupt în premieră această tradiţie veche de 60 de ani, potrivit unui membru al Poe Society.

50 afișări
Imaginea articolului Vizitatorul misterios al mormântului poetului Edgar Allan Poe a rupt tradiţia

Vizitatorul misterios al mormântului poetului Edgar Allan Poe a rupt tradiţia (Imagine: weblogs.baltimoresun.com)

"Nu a venit în această dimineaţă (marţi, n.r.)", a declarat Jeffrey Savoye, secretarul şi trezorierul asociaţiei Poe Society, care cuprinde 380 de membri şi admiratori ai scriitorului, răspândiţi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar şi în alte ţări.

"În general, el venea între miezul nopţii şi ora cinci dimineaţa", în micul cimitir din oraşul Baltimore din statul american Maryland, pe 19 ianuarie, încă din 1949, a explicat Jeffrey Savoye, subliniind că atunci când a început acest ritual se împlineau 100 de ani de la moartea lui Edgar Allan Poe (1809 - 1849).

Aproximativ 50 de persoane au aşteptat toată noaptea, în frig, pe trotuarul din faţa cimitirului, însă misteriosul vizitator nu a venit.

Multe dintre cele 50 de persoane erau venite din afara Statelor Unite ale Americii pentru acest pelerinaj insolit, care marchează împlinirea a 201 ani de la naşterea renumitului poet american, a cărui operă a fost tradusă în Franţa de Charles Baudelaire, în secolul al XIX-lea.

"Din câte ştiu, ritualul a avut loc în fiecare an, exceptând anul acesta", declarat secretarul Poe Society.

Jeffrey Savoye, membru al Poe Society din 1983, a declarat că grupul din care face parte nu are nicio idee despre identitatea misteriosului vizitator. În urmă cu câţiva ani, un bilet lăsat pe mormântul poetului indica faptul că persoana care a iniţiat această tradiţie, în 1949, a decedat, dar că ritualul anual va continua.

"Presupunem că în anii de după acel mesaj, descendenţii vizitatorului misterios au continuat tradiţia. Însă nu am reuşit să aflăm cine sunt", a adăugat secretarul Poe Society.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici