Vox News - o nouă televiziune de ştiri vrea să se lanseze în România

Vox News, o nouă televiziune de ştiri, vrea să se lanseze pe piaţa audiovizualului din România, cu o investiţie iniţială de peste 2,6 milioane de euro, potrivit informaţiilor depuse la CNA de deţinătorul postului, SC Sport Channel SRL.

289 afișări
Imaginea articolului Vox News - o nouă televiziune de ştiri vrea să se lanseze în România

Vox News - o nouă televiziune de ştiri vrea să se lanseze în România (Imagine: Mediafax Foto)

Televiziunea Vox News aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%.

SC Sport Channel SRL a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o licenţă audiovizuală prin satelit pentru Vox News, "o televiziune socială şi de ştiri".

Televiziunea va difuza emisiuni zilnic, programul Vox News incluzând un matinal, emisiuni de ştiri, talk-show-uri, dar şi o emisiune de telefoane în direct, difuzată seara.

"Vox News va fi o televiziune deschisă în egală măsură părţilor implicate într-un scandal sau conflict, va refuza tabloidizarea şi va oferi informaţii echilibrate", se arată în informaţiile depuse de Sport Channel SRL la CNA.

Cheltuielile iniţiale pentru Vox News sunt estimate la 2.677.800 de euro, până în mai 2010. Investiţiile în echipamente se ridică la 1.040.000 de dolari plus TVA.

Totodată, SC Sport Channel estimează pentru primele 12 luni de la lansarea postului că Vox News va avea încasări din publicitate de 1.134.000 de euro.

CNA va analiza, cel mai probabil în şedinţa de marţi, solicitarea SC Sport Channel SRL de acordare a licenţei audiovizuale pentru Vox News.

În prezent, segmentul televiziunilor de ştiri din România este disputat de Antena 3 şi Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici