"Wang Mao" - cel mai bun lungmetraj la Geo Saizescu International Film Festival 2015

Comedia neagră "Wang Mao" (China, 2014), de Zhao Xiaoxi, a fost desemnată cel mai bun lungmetraj la cea de-a 14-a ediţie a Geo Saizescu International Film Festival, care a avut loc în perioada 12 - 14 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea.

362 afișări
Imaginea articolului "Wang Mao" - cel mai bun lungmetraj la Geo Saizescu International Film Festival 2015

"Wang Mao" - cel mai bun lungmetraj la Geo Saizescu International Film Festival 2015 (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Festivalul este dedicat scurtmetrajelor şi lungmetrajelor de ficţiune, prioritate având-o producţiile româneşti şi străine lansate în ultimul an şi genul comediei, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cea mai bună animaţie a fost desemnată "Luna şi lupul" (Franţa), de Patrick Delage şi Toma Leroux, cel mai bun scurtmetraj studenţesc a fost ales "Marcel scapă cu viaţă", de Roland Ţăruş, în timp ce premiul special al juriului pentru scurtmetraj a fost acordat peliculei "Fereastra", de Georgiana Moldoveanu.

Premiul pentru cel mai bun actor a mers la Adrian Titieni, pentru rolul Mihai din filmul "Cai putere", de Daniel Sandu, iar cea mai bună actriţă a fost desemnată Ioana Flora, pentru rolul din filmul "Nightride", de Ozana Nicolau.

Cel mai bun scenariu a fost cel al filmului "Necropolis Symphony" (Brazilia), de Juliana Rojas, care semnează şi regia peliculei, un premiu special al juriului pentru lungmetraj a fost acordat filmului "The heart of madame Sabali" (Canada), de Ryan Mckenna, iar cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat "The art of losing" (Germania), de David Voss.

Din juriul acestei ediţii au făcut parte actorii Magda Catone, George Ivaşcu şi Tache Florescu, iar directorul festivalului a fost regizorul Cătălin Saizescu, fiul regretatului Geo Saizescu.

Organizatorii au decis ca participarea publicului la festival să fie gratuită pe parcursul tuturor celor trei seri de proiecţii şi i-au îndemnat pe participanţi să doneze preţul biletului în conturile victimelor tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti.

În urma incendiului care a avut loc în clubul Colectiv, pe 30 octombrie, au decedat 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană. În 17 zile de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 56. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, unele fiind transferate în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici