Washington Post: Dragoş Bucur - un actor excepţional

Dragoş Bucur este elogiat într-o recenzie a filmului "The Way Back", de Peter Weir, din cotidianul american Washington Post, unde este caracterizat drept "un actor excepţional".

73 afișări
Imaginea articolului Washington Post: Dragoş Bucur - un actor excepţional

Washington Post: Dragoş Bucur - un actor excepţional (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit recenziei, Dragoş Bucur se alătură unei distribuţii de excepţie - din care fac parte şi Colin Farrell şi Ed Harris -, interpretând rolul unui "contabil ager la minte".

"Remarcabili în distribuţia internaţională a filmului sunt Collin Farrell, care joacă rolul unui criminal rus un cuţit mare, şi excepţionalul actor român Dragoş Bucur («Moartea domnului Lăzărescu»), în rolul unui contabil ager la minte", se arată în materialul din Washington Post.

Pelicula "The Way Back", în regia lui Peter Weir, a avut premiera în cinematografele americane pe 29 decembrie 2010, astfel încât să devină eligibilă în cursa pentru Oscar.

Bazat pe romanul "The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom", a lui Slavomir Rawicz, filmul spune povestea unui grup de prizonieri care evadează din gulagul siberian în 1940.

Peter Weir, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori australieni, s-a născut în 1944. După ce şi-a lăsat amprenta asupra Noului Val de cineaşti australieni cu filmele sale - "Picnic la Hanging Rock", "Ultimul val" şi "Gallipoli", Weir a regizat o serie de producţii americane şi internaţionale de succes, cum ar fi "Martorul", "Cercul poeţilor dispăruţi", "Truman Show" şi "Master and Commander: La capătul Pământului".

Dragoş Bucur are 33 de ani, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în "Marfa şi banii", regizat de Cristi Puiu şi "Furia" lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor din partea Uniunii Cineaştilor din România. Dragoş Bucur a jucat şi în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: "Hârtia va fi albastră" (2006), "Boogie" şi "Marţi, după Crăciun". De asemenea, Bucur a jucat rolul principal în lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu. Tot în regia lui Porumboiu, Dragoş Bucur a mai jucat în scurtmetrajele "Visul lui Liviu" şi "Post telefonic suspendat temporar", urmate de "Apa", în regia lui Constantin Popescu, şi de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, "După ea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici