Weekend la cinema: Dramă cu distribuţie de elită, un musical reinventat şi un thriller înfricoşător

"La cuţite/ Knives Out", o dramă cu Christopher Plummer, Daniel Craig şi Chris Evans, musicalul "Cats" reinventat pe hip-hop şi street dance şi un thriller despre secretele întunecate din spatele unui jurământ de răzbunare se numără printre premierele în cinema ale primului weekend al anului.

630 afișări
Imaginea articolului Weekend la cinema: Dramă cu distribuţie de elită, un musical reinventat şi un thriller înfricoşător

Weekend la cinema: Dramă cu distribuţie de elită, un musical reinventat şi un thriller înfricoşător

Condimentată cu mult umor negru, "La cuţite/ Knives Out" este o dramă cu o distribuţie de elită: Christopher Plummer, Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon şi Ana de Armas. Renumitul scriitor Harlan Thrombey, intrepretat de Christopher Plummer, este găsit fără suflare în conacul său, imediat după cea de-a 85-a sa aniversare. Curiosul detectiv Benoit Blanc, interpretat de Daniel Craig, este desemnat să investigheze cazul. Între familia disfuncţională a lui Harlan şi angajaţii lui devotaţi, Blanc jonglează printre secrete şi jocuri de culise pentru a afla adevărul despre crima momentului.

În comedia "Paradisul, probabil/ It Must Be Heaven", cineastul Elia Suleiman călătoreşte în diverse oraşe ale lumii şi găseşte paralele neaşteptate cu situaţii cu care este obişnuit acasă, în Palestina. Astfel, îşi dă seama că ţara sa de origine îl urmăreşte ca o umbră. Promisiunea unei vieţi noi se transformă rapid într-o comedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-i aminteşte de patria lăsată în urmă. Filmul explorează noţiuni precum identitatea, naţionalitatea şi apartenenţa. Cineastul-actor pune o întrebare fundamentală: unde te poţi simţi "acasă"?

"Cats" este un musical în care regizorul Tom Hooper - câştigător al premiului Oscar şi cunoscut pentru "Discursul Regelui/ The King’s Speech" şi pentru "Mizerabilii/ Les Misérables" - transformă creaţia lui Andrew Lloyd Webber, care a bătut orice record de longevitate pe scena de teatru internaţională, într-un eveniment cinematografic fără precedent. "Cats" îi are în distribuţie pe James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson şi marchează debutul în film pentru Francesca Hayward, prim-balerină la Baletul Regal britanic. "Cats" aduce o nouă viziune asupra musicalului-cult, ca pentru o nouă generaţie, cu un decor spectaculos, tehnologie de ultimă oră şi stiluri de dans care variază de la baletul clasic la cel contemporan, de la hip-hop la jazz, de la street dance la step.

Sam Raimi şi Columbia Pictures propun un thriller înfricoşător: "Blestemul/ The Grudge". Filmul explorează secretele întunecate din spatele unui jurământ de răzbunare. Cumplitul blestem supranatural se revarsă peste un grup de victime aparent fără legătură între ele, izvorând dintr-o casă mistuită de flăcări şi întinzându-se pretutindeni, arată Cinemagia.

"Prinţesa, condurii roşii şi cei 7 pitici/ Red Shoes and the Seven Dwarfs" este o animaţie despre şapte prinţi care au fost transformaţi printr-o vrajă în şapte pitici. Acum, ei sunt în căutarea unei perechi de conduri roşii fermecaţi care au puterea de a-i face înapoi cum erau. Dar aceştia aparţin unei fete care nu-şi cedează condurii cu una, cu două, căci are şi ea nevoie de ajutor din partea celor şapte prinţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici