"Zece" de Dorian Boguţă şi "Clopotul" de Sabin Dorohoi - selectate la Short Film Corner de la Cannes

Scurtmetrajele "Zece", debutul în regia de film al actorului Dorian Boguţă, şi "Clopotul", în regia lui Sabin Dorohoi, au fost selectate în secţiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes, care se va desfăşura în perioada 12 - 22 mai, informează site-ul secţiunii.

191 afișări
Imaginea articolului "Zece" de Dorian Boguţă şi "Clopotul" de Sabin Dorohoi - selectate la Short Film Corner de la Cannes

"Zece" de Dorian Boguţă şi "Clopotul" de Sabin Dorohoi - selectate la Short Film Corner de la Cannes

Filmul "Zece" spune povestea a doi îndrăgostiţi care se află într-o relaţie ilicită. Chiar în preajma sărbătorilor de iarnă, cei doi îşi dau seama că fac o gravă eroare şi decid să se despartă.

Scurtmetrajul "Zece", care îi are în distribuţie pe Andrei Aradits, Mirela Oprişor şi Irina Teodorescu, este produs de Mihaela Stoian şi Daniel Pârvulescu.

Dorian Boguţă a jucat în seriale de televiziune precum "Numai iubirea" (2004) şi "Lacrimi de iubire" (2005), dar şi în lungmetrajele "Moartea domnului Lăzărescu" de Cristi Puiu (2005), "Hârtia va fi albastră" de Radu Muntean (2006), "Întâlniri încrucişate" de Anca Damian (2008), "Caravana Cinematografică" de Titus Muntean (2009) şi "Francesca" de Bobby Păunescu (2009).

Pe de altă parte, în 17 minute, "Clopotul" prezintă peripeţiile prin care trec tinerii pentru a aduce un nou clopot în sat, astfel încât să fie îndeplinite toate tradiţiile. Într-un sat de la marginea Pământului, o lume arhaică abia scoate capul să simtă mirosul marilor prefaceri. Datinile străvechi mai au încă o putere acaparatoare. Dar cel mai aspru obicei este dangătul mistic al clopotului de la nuntă. Când ies mirii din biserică, musai trebuie să bată clopotul. În acest univers, la graniţa dintre civilizaţii, Ionel o iubeşte pe Ionela şi plănuiesc să facă nuntă. Numai că un alt peţitor al fetei, supărat că a pierdut-o, sparge clopotul.

Imaginea filmului este semnată de Alex Trăilă care, alături de Sabin Dorohoi, semnează şi producţia scurtmetrajului. Montajul peliculei este realizat de Dan Nanoveanu.

De asemenea, la Short Film Corner au mai fost selectate scurtmetrajele "Ploaie în deşert", în regia Ilincăi Neagu, şi "Trupul de coarde" de Dinu Mărgărit.

"Ploaie în deşert" spune povestea lui Henry Baftimbede, un om de afaceri african care lasă Parisul pentru a se muta la Bucureşti. El este pregătit să renunţe la tot pentru o schimbare în carieră, dar, când rămâne în pană cu maşina într-un sat din România, Henry întâlneşte un câine care îl ajută să ia o decizie.

În "Trupul de coarde", războiul, ca şi concept, se sfârşeşte pin muzica auzită simultan de toţi oamenii implicaţi în război. Datorită dragostei pe care o împărtăşesc Ioana şi Ştefan, ea poate să şi audă muzica pe care apoi o scrie. Muzica îi completează, dincolo de război, viaţă şi moarte.

Short Film Corner se va desfăşura în perioada 12 - 22 mai la Cannes, în cadrul Festivalului de Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici