Ziua Naţională pe Facebook: Urări, îndemnuri, sfaturi, poze cu tricolorul şi cântece patriotice

Românii sărbătoresc 1 Decembrie şi pe conturile de Facebook, postând urări, îndemnuri şi sfaturi pentru compatrioţi, pe care le ilustrează cu fotografii reprezentând tricolorul, unele comice, altele într-un registru serios, dar şi clipuri cu imagini inedite din România sau cântece patriotice.

3752 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională pe Facebook: Urări, îndemnuri, sfaturi, poze cu tricolorul şi cântece patriotice

Ziua Naţională pe Facebook: Urări, îndemnuri, sfaturi, poze cu tricolorul şi cântece patriotice

Mesajele au început să apară pe site-ul de socializare încă de dimineaţă, unele fiind simple, de genul: "La mulţi ani, România, La mulţi ani, români!", iar altele elaborate, fiind ilustrate şi de o fotografie sugestivă, de un colaj de imagini sau de un video.

Mai mult, unii dintre utilizatorii Facebook şi-au schimbat fotografiile de profil sau fotografiile de "perete", încărcând, special pentru Ziua Naţională, poze cu drapelul naţional sau cocarde tricolore.

"La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Ţară dragă, te port în suflet!", este mesajul scris de Claudia, care anunţă că a postat un mesaj de Ziua Naţională a României şi pe blogul personal.

Nu lipsesc nici postările ironice la adresa românilor sau referitoare la ziua liberă de care românii se bucură pe 1 Decembrie.

"Cum îţi dai seama că e zi liberă? Sunt puţini oameni pe Facebook", scrie Tudor Jderul, acelaşi autor postând şi următorul text: "Deşteaptă-te române! Şi marş la lucru".

Un alt utilizator, Gianina, a postat, sub titlul "Cel mai frumos film despre România", un documentar britanic conţinând imagini inedite cu Munţii Carpaţi, în timp ce mai mulţi utilizatori au încărcat clipuri cu celebrele cântece "Treceţi batalioane române Carpaţii" sau "Noi suntem români", interpretate de Nicolae Furdui Iancu.

"Am înţeles. Sunteţi mândri că sunteţi români. Ce-ar fi dacă v-aţi simţi aşa în fiecare zi şi am încerca cu toţii să ne ridicăm? Dacă am munci mai mult, dacă nu am mai căsca ochii la manelişti şi la pitzipoance, dacă nu am mai vrea să moară capra vecinului, dacă i-am ironiza şi noi pe francezi şi nu ne-am mai văita că suntem victime, dacă n-am mai claxona la stop (...), atunci am reuşi", scrie şi Silviu.

"Nu înţeleg de unde atâta dragoste de ţară de 1 Decembrie! În restul anului toată lumea zice numai de rău de România şi azi, brusc, ne trezim cu toţii patrioţi. Dar ca să intru şi eu în spiritul de sărbătoare va urez un tradiţional «La mulţi ani!». Deci să înceapă party-ul românesc", scrie şi Adriana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici